Subscribe Now
Trending News

مقالات

دندانپزشکی

اصلاح اوربایت در بزرگسالان 

اصلاح اوربایت در بزرگسالان

اگر زمانی که جلوی آینه فکهای خود را میبندید، دندانهای جلویی پایینی تان پشت خیلی دیده نمیشوند و بخش زیادی از آنها پشت دندانهای جلویی بالایی پنهان شده است، اوربایت دارید. اگر همپوشانی زیاد باشد به آن اوربایت شدید یا دیپ بایت گفته میشود. بایت به وضعیت تماس دندانها در هنگام بسته بودن فکها گفته میشود.

در حالت نرمال همه ما کمی اوربایت داریم اما این همپوشانی اگر خیلی زیاد باشد، مشکل ساز میشود. اوربایت زیاد باعث ساییدگی دندانها، درد و مشکلات زیبایی میشود. اگر مشکل اوربایت دارید نگران نباشید، این مشکل قابل حل است. اصلاح اوربایت با درمان ارتودنسی امکان پذیر است.

اندازه گیری اوربایت

متوسط اندازه اوربایت حدود ۲ الی ۴ میلی متر است. یعنی وقتی دهان خود را می بندید، دندانهای جلویی بالایی ۲ الی ۴ میلی متر از سطح دندانهای جلویی پایینی را پشت خود پنهان میکنند.

اگر همپوشانی از این کمتر باشد دندانهای پایینی بیش از حد نمایان میشوند و یا حتی ممکن است اصلا به هم نرسند که در این حالت به آن اوپن بایت میگویند. اوپن بایت ممکن است در عقب دهان نیز ایجاد شود. اگر همپوشانی از مقدار نرمال بیشتر شود دندانهای پایینی کم و یا اصلا دیده نمیشوند.

در موارد شدید اوربایت، دندانهای جلویی پایینی ساییده شده یا حتی ممکن است لثه پشت دندانهای بالایی را تخریب کنند.

اگر فکر میکنید اوربایت دارید، به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

اوربایت چگونه ایجاد میشود؟

اوربایت اغلب ارثی یا ژنتیکی است. در دوران کودکی دندانها به نوبت بیرون میزنند و دندانهایی که دیرتر بیرون میزنند توسط دندانهایی که قبلا بیرون زده اند محدود میشوند. گاهی اوقات موقعیت دندانهای دیگر باعث اوربایت یا مشکلات دیگر بایت میشود.

کشیدن دندان برای درمان ارتودنسی
بیشتر بخوانید

عاداتهایی مانند انگشت مکیدن، پستانک مکیدن و غیره باعث میشوند فشار زیادی به دندانهای بالایی وارد شود و آنها را به جلو براند. همچنین به فک پایین فشار وارد میشود و آن را عقب میراند. این میتواند باعث بدتر شدن اوربایت شود.

اوربایت با افزایش سن محسوس تر میشود و ممکن است اوربایتی که در کودکی نیازی به درمان نداشته در بزرگسالی نیاز به درمان پیدا کند.

انواع اوربایت

اوربایت دندانی: اوربایت دندانی به وضعیتی گفته میشود که در آن علت اوربایت ناهمراستایی دندانهاست. در چنین مواردی فکها به خوبی بر هم منطبق هستند و مشکلی ندارند اما موقعیت دندانها باعث شده فک پایین عقب رانده شود. معمولا درمانهای غیر جراحی برای این نوع اوربایت در بزرگسالان، مناسب است.

اوربایت اسکلتی: این نوع اوربایت به استخوان فک مربوط میشود. فک پایین به قدری کوچک است که با فک بالا مطابقت ندارد. در نتیجه ردیف دندانهای بالایی جلوتر از فک پایین رفته و هنگام بسته شدن فکها، پایینتر می آیند. اوربایت اسکلتی در بزرگسالان معمولا نیاز به عمل جراحی اصلاح فک دارد.

روشهای اصلاح اوربایت در بزرگسالان

معمولا دندانپزشک شما را به متخصص ارتودنسی ارجاع میدهد تا اوربایت با درمان ارتودنسی اصلاح شود. اصلاح اوربایت در کودکان خیلی راحت تر است چون فک آنها هنوز در حال رشد است و میتوان رشد آن را کنترل و هدایت کرد. اما با این حال در بزرگسالان هم میتوان اوربایت را اصلاح کرد.

در نوجوانان شلوغی دندانها و بهم ریختگی آنها، شایعترین مشکل ارتودنسی است اما در بزرگسالانی که اوربایت دارند، عدم انجام درمان پیشگیرانه شایعترین مشکل است که منجر به تشدید علائم اوربایت میشود.

کاربرد لیزر در دندان پزشکی چیست و چه مزایایی دارد؟
بیشتر بخوانید

هنگامی که برای درمان اوربایت مراجعه میکنید، متخصص ارتودنسی دهان و دندانهایتان را بررسی میکند تا ببیند چه برنامه درمانی برایتان بهتر است. در موارد شدید مشکلات ارتودنسی دو تا چند سال طول دوره درمان ارتودنسی در نظر گرفته میشود.

راه حل درمان اوربایت در افراد بزرگسال عبارت است از:

براکت – براکت به حرکت دادن دندانها کمک میکند. در مواردی که اوربایت مربوط به دندانها باشد تنها براکت کفایت میکند.

اینویزالاین – الاینر شفاف یا اینویزالاین همانند براکت دندانها را حرکت میدهد تا اوربایت را اصلاح نماید.

عمل جراحی فک – در موارد اوربایت اسکلتی، عمل جراحی فک تنها راه حل درمان قطعی است.

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *