بلوبری نوعی میوه است که از گیاهان واکسینیوم به دست میآید، این گیاهان به خانواده خلنگیان تعلق دارند. از دیگر نامهای بلوبری میتوان به مواردی مانند زغال اخته آبی، قاراگیله، سیاهگیله و قره قاط اشاره کرد. گیاه شناسان باور دارند که این میوهها بومی آمریکای شمالی هستند. جالب است بدانید که تا سال 1930 این میوه به اروپاییان و تا سال 1950 به آسیاییها عرضه نشده بوده است. یکی از مهمترین محصولاتی که با استفاده از این میوه تهیه میکنند، چای بلوبری است که بیشتر در کشورهای شرق آسیایی طرفدار دارد. ما در این مقاله سعی داریم شما را با برخی از مهمترین خواص چای بلوبری آشنا کنیم.
خواص چای بلوبری
این چای با استفاده از برگهای خشک شده این میوه و چند عدد بلوبری تهیه میشود و دارای خواص و فواید درمانی بسیاری است. در واقع مشاهدات نشان میدهد که مصرف چای بلوبری نسبت به میوهاش، تاثیرات به شدت بیشتری دارد. در سال 2014 آزمایشاتی دو مرحلهای بر روی این چای صورت گرفت که نتایج نشان میداد شما با مصرف این نوشیدنی میتوانید مواد مفید و باارزشی مانند آنتوسیانین ها، ترکیبات پلی فنل و سایر مواد مغذی، ویتامین A ،C ،B و K، پتاسیم، منگنز، روی و آهن را دریافت کنید. همچنین جالب است بدانید که ژاپنیها دریافتهاند برگهای این میوه حاوی فلاونوئیدها، رسوراترول و الاژیک اسید میباشد.
سلامت قلب
یکی از مهمترین خواصی که به چای بلوبری نسبت میدهند، تقویت سلامت قلب میباشد. همان طور که در بالا نیز اشاره شد، در این نوشیدنی میتوانید پتاسیم یافت کنید. از پتاسیم به عنوان یکی از برترین وازودیلاتورها یاد میشود. این بدان معنی است که این عنصر میتواند رگهای خونی را گشاده کرده و در نتیجه از بیماریهایی مانند آترواسکلروز، سکته مغزی و حمله قلبی جلوگیری کند. معمولاً پلاکها در شریانهای خونی تجمع پیدا کرده و در نتیجه قلب مجبور میشود برای پمپاژ خون به خود فشار بیشتری بیاورد. کاهش فشار خون بالا بدون تردید مهمترین وظیفه پتاسیم در بدن میباشد.
کاهش مشکلات شناختی
در سال 2010 آزمایشات گستردهای بر روی بلوبری انجام شد. این آزمایشها نشان میداد که آنتی اکسیدانهای موجود در بلوبری به حدی قوی هستند که میتوانند از آسیبهای استرس اکسیداتیو و تجمع پلاک در سلولهای مغزی جلوگیری کنند. همین موضوع باعث میشود تا مصرف این چای بر روی عملکرد شناختی شما تأثیر بگذارد. در کهنسالی با کم شدن ارتباطات عصبی و سایر مشکلات نورونی، بیماریهایی مانند آلزایمر و زوال عقل به سراغ شما میآیند. اگر دوست دارید از ابتلا به چنین مشکلاتی جلوگیری کنید، بهتر است استفاده از این چای را در دستور کار خود قرار بدهید.
بهبود هضم
آمارها حاکی از این است که در 10 سال اخیر میزان ابتلا به بیماریهای گوارشی رشدی 15 درصدی داشته است. این آمار بالا ناشی از رفتارهای ناصحیح غذایی مانند استفاده بی رویه از غذاهای فراوری شده و فست فود میباشد. در چای بلوبری موادی وجود دارند که میتوانند به صورت مؤثری به افزایش دستگاه گوارشی در بدن شما کمک کنند. یکی از مهمترین آنتی اکسیدان های بلوبری اسید گالیک نام دارد که میتواند از التهاب در تمام نقاط بدن از جمله معده، جلوگیری کند. این چای همچنین با کمک به تعادل سطوح باکتری در روده، میتواند هضم را بهبود بخشیده و از ابتلا به مشکلات رایجی مانند گرفتگی و نفخ، و نشانههای یبوست و اسهال پیشگیری کند.
تقویت دستگاه ایمنی بدن
سیستم ایمنی بدن میتواند با ویتامین C و آنتوسیانین تقویت شود. هر دوی این ماده در مقادیر تقریباً بالا در این میوه یافت میشوند و به همین دلیل استفاده از چای بلوبری میتواند پیشنهاد بسیار خوبی در این زمینه باشد. ویتامین C در ساخت مهمترین بخش دفاعی بدن که گلبولهای سفید نام دارند نقش دارند و آنتوسانین هم با مقابله با رادیکالهای آزاد و خنثی کردن آسیبهای استرس اکسیداتیو قادر است شما در مقابل بسیاری از بیماریهای مزمن مصون نگه دارد. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که به سرعت بیمار میشود، بهتر است از این نوشیدنی استفاده کنید.
تنظیم دیابت
این چای برای کاهش سطح قند خون شهرت دارد چرا که تحقیقات نشان میدهد ترکیبات موجود در آن میتوانند به بهینه سازی عملکرد پانکراس، افزایش ترشح انسولین و بهبود مقاومت انسولین در بدن کمک کنند. بیش از 15 درصد آمریکاییها از دیابت رنج میبرند که این موضوع نشان میدهد دیابت بیماری نسبتاً شایعی میباشد. مصرف این چای نه تنها میتواند از ابتلا به دیابت جلوگیری کنید، بلکه قادر است بیماری افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند را نیز تنظیم کند.
منبع: https://asanteb.com
خواص میوه ها درمان دیابت سلامت قلب ویژه آسان طب
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…