[ad_1]
معرفی غذاهای ضد سرطان در این مقاله. تحقیقات نشان می دهد که تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند خطر ابتلا به سرطان را تا حدود 40 درصد کاهش دهد.
همچنین نشان می دهد که یک رژیم غذایی سالم می تواند بهبودی از سرطان را افزایش دهد. با این حال، بسیاری از تحقیقات در مورد تأثیر تغذیه بر سرطان محدود است و هیچ تضمینی وجود ندارد که رژیم غذایی شما بتواند از ابتلا به سرطان محافظت کند یا به درمان سرطان کمک کند. بنابراین، توصیه های غذایی را نمی توان از تحقیقات توصیه کرد.
در اینجا، آنچه را که تحقیقات در مورد ادعاهای خاص مربوط به تغذیه و خطر سرطان میگوید، آشکار خواهیم کرد.
از سلول ها در برابر سرطان محافظت می کند
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که فرآیند اکسیداسیون را متوقف می کنند. این اثر را می توان در غذا مشاهده کرد، مانند زمانی که آب لیمو را روی برش های سیب می ریزند، اسید اسکوربیک از قهوه ای شدن سریع اکسیژن سیب ها جلوگیری می کند.
آنتی اکسیدان ها همچنین با جلوگیری از اکسید شدن و آسیب رساندن به سلول ها توسط رادیکال های آزاد به داخل بدن کمک می کنند.
ادعا می شود که داشتن آنتی اکسیدان می تواند به محافظت از سلول ها در برابر سرطانی شدن کمک کند و می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد.
تحقیقات این ادعا را تأیید می کند که آنتی اکسیدان ها دارای اثرات ضد تومور، ضد سرطان و ضد التهاب هستند. این نشان میدهد که این اثرات به درمان چرخش سلولهای سرطانی کمک میکند، که رشد سلولی را کند میکند و سلولهای سالم را از جهش به سلولهای سرطانی محافظت میکند.
آنتی اکسیدان های توصیه شده معمولاً شامل کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و سایر مواد شیمیایی گیاهی هستند.
کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها رنگدانه مسئول رنگ نارنجی، زرد و قرمز در غذاها هستند. یک کاروتنوئید رایج، بتا کاروتن، نیز پیش ساز ویتامین A است. تحقیقات اثرات آنتی اکسیدانی این ترکیب را با محافظت در برابر سرطان مرتبط دانسته اند.
منابع کاتنوئیدها عبارتند از:
- زردآلو
- هویج
- ذرت
- اسکواش
- کدو حلوایی
- گوجه فرنگیها
- سیب زمینی شیرین
- هلو
- کلم پیچ
- کلم بروکلی
لیکوپن
لیکوپن یک رنگدانه قرمز روشن است که در غذاها یافت می شود. اثرات آنتی اکسیدانی آن با پیشگیری و درمان سرطان مرتبط است.
منابع لیکوپن عبارتند از:
- گوجه فرنگیها
- هندوانه
- گریپ فروت صورتی
لوتئین
تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف لوتئین با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است زیرا به محافظت از سلول ها کمک می کند.
لوتئین در غذاهایی مانند:
- اسفناج
- کلم پیچ
- هویج زرد
- کدو سبز
- اسکواش
- زرده تخم مرغ
- گیاهان – شوید و پیازچه
Kaempferol و Quercetin
کامفرول و کوئرستین هر دو فلاونوئیدهایی هستند که به کنترل فعالیت سلول ها و محافظت از آنها در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کنند. تحقیقات این موارد را با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط کرده است.
منابع کامفرول عبارتند از:
- کلم پیچ
- لوبیا
- چای
- اسفناج
- کلم بروکلی
منابع کورستین عبارتند از:
- سیب
- عسل
- تمشک
- پیازها
- انگور قرمز
- سبزیجات برگ سبز
کورکومین
کورکومین ماده شیمیایی زرد روشنی است که در زردچوبه یافت می شود و به بیشتر فواید زردچوبه برای سلامتی کمک می کند.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که این ترکیب پتانسیل زیادی برای کمک به پیشگیری و درمان سرطان دارد، اما می تواند نرخ جذب ضعیفی داشته باشد که می تواند اثرات آن را محدود کند.
قبل از اینکه کورکومین به طور کامل برای درمان سرطان توصیه شود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
کورکومین در زردچوبه یافت می شود و می توان آن را با استفاده از این ادویه در غذاها یا نوشیدنی ها به رژیم غذایی اضافه کرد.
از DNA سالم پشتیبانی می کند
اسید فولیک و فولات اشکال مختلف ویتامین B هستند. فولات به طور طبیعی در غذاها وجود دارد و اسید فولیک یک شکل مصنوعی است که برای تقویت محصولاتی مانند نان و غلات برای افزایش مصرف استفاده می شود.
کمبود فولات برای اولین بار به دلیل اهمیت آن در دوران بارداری برای جلوگیری از نقص لوله عصبی کشف شد. از آن زمان، اهمیت فولات برای حمایت از متیلاسیون DNA سالم (که به کنترل بیان ژن کمک می کند) و سنتز DNA (فرایند ایجاد سلول های جدید) کشف شده است.
تحقیقات نشان می دهد که کمبود فولات می تواند با برخی از مسیرهای DNA که منجر به DNA کمتر پایدار و افزایش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان می شود، تداخل ایجاد کند.راتحقیقات بیشتری برای درک کامل رابطه بین فولات و خطر سرطان مورد نیاز است.
در استفاده از مکملهای مصنوعی اسید فولیک احتیاط لازم است زیرا در تئوری، سلولهای سرطانی همچنین میتوانند از اسید فولیک بهره ببرند و چندین عامل شیمیدرمانی متابولیسم اسید فولیک را مهار میکنند.
منابع فولات عبارتند از:
- کلم بروکلی
- کلم بروکسل
- سبزیجات سبز برگ
- نخود فرنگی
- نخود و لوبیا چشم بلبلی
- محصولات غلات غنی شده با اسید فولیک
مواد سرطان زا را از آسیب رساندن به سلول ها متوقف می کند
سولفورافان یک فیتوکمیکال است که طبق تحقیقات، یک ترکیب شیمیایی قوی است. مربوط بوده است به:
- کاهش بروز سرطان
- سرکوب رشد سلول های سرطانی
- افزایش مرگ سلول های سرطانی
تحقیقات در مورد نقش سولفورافان در سرکوب سرطان امیدوارکننده است، اما هنوز به وضوح درک نشده است.
همچنین باید توجه داشت که این مطالعه همچنین نشان داد که سولفورافان ها می توانند اثربخشی سایر انواع شیمی درمانی را کاهش دهند.
سولفورافان ها از گلوکوزینولات هایی که در سبزیجات چلیپایی یافت می شوند، متابولیزه می شوند، مانند:
- کلم بروکلی
- کلم بروکسل
- کلم
- گل کلم
- آرگولا
- سبزی کولارد
رشد تومور را کند می کند
مدتهاست که پروتئازها با افزایش رشد تومور و پیشرفت بیماری مرتبط بودهاند. مهارکننده های پروتئاز برای کمک به کاهش رشد تومور و پیشرفت سرطان استفاده شده است. مهارکننده های پروتئاز در داروها و برخی غذاها یافت می شوند. منابع غذایی عبارتند از:
- حبوبات
- غلات کامل
- سیب
- موز
- آناناس
- کلم
- خیارها
- اسفناج
فیتات ها و اسید فیتیک در درمان سرطان ده ها سال است که مورد تحقیق قرار گرفته است. تحقیقات اسید فیتیک را با کاهش رشد سلولی و کاهش متاستاز تومورها مرتبط دانسته است.
فیتات ها را می توان در موارد زیر یافت:
- دانه
- آجیل
- حبوبات
- غلات کامل
سلول های سرطانی را از بین می برد
یک رژیم غذایی با فیبر بالا با سلامت بهتر دستگاه گوارش همراه است زیرا به منظم بودن کمک می کند و در برابر بیماری های متعدد محافظت می کند.
فیبر غذایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است زیرا به حفظ میکروبیوم روده سالم کمک می کند، رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند و مرگ سلولی را برای سلول های سرطانی افزایش می دهد.
تحقیقات بیشتر هنوز برای درک کامل اثرات فیبر غذایی بر سرطان مورد نیاز است زیرا تحقیقات هنوز در افراد انسانی محدود است.
غذاهایی که فیبر بالایی دارند عبارتند از
- لوبیا
- عدس
- کلم بروکلی
- توت ها
- آووکادوها
- سیب
- غلات کامل
سلول های سرطانی را گرسنگی می کشد
ادعاهایی در حال ظهور وجود دارد که رژیم کتوژنیک باعث گرسنگی سلول های سرطانی می شود که در نتیجه باعث سرکوب تومور و مرگ سلول های سرطانی می شود.رارژیم کتو سرشار از چربی، پروتئین متوسط و کربوهیدرات کم است.
کتون ها زمانی تولید می شوند که بدن فاقد کربوهیدرات کافی برای متابولیسم طبیعی باشد و بدن مجبور به استفاده از مسیرهای متابولیکی کمتر کارآمد است که منجر به تولید کتون ها به عنوان یک محصول جانبی می شود.
تحقیقات نشان می دهد که در انواع خاصی از سرطان، گلوکز منبع سوخت اولیه برای سلول های سرطانی است. البته مشخص نیست که تنها با محدود کردن مصرف کربوهیدرات از طریق رژیم کتو، رشد سلول های سرطانی بدون هیچ مداخله دیگری کاهش می یابد.
هنوز تحقیقات بیشتری برای درک مزایای احتمالی رژیم کتو برای درمان سرطان و ارزیابی بهتر خطرات، مانند افزایش کاهش وزن و تحلیل عضلانی، مورد نیاز است.
خطر سرطان مرتبط با چاقی را کاهش می دهد
در یک مطالعه در سال 2019، اشاره شد که چاقی ممکن است باعث 14 درصد مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان و 20 درصد برای زنان شده باشد.رادر این مطالعه، حتی پیشنهاد شد که چاقی به زودی از سیگار به عنوان مهم ترین عامل پیشگیری کننده در برابر سرطان پیشی می گیرد.
هم رژیم غذایی و هم فعالیت بدنی برای حفظ وزن سالم مهم هستند. خوردن یک رژیم غذایی سرشار از فیبر از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل همراه با پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم به حفظ سیری در طول روز کمک می کند و در مقایسه با رژیم معمولی “غربی” به کاهش کل کالری دریافتی کمک می کند.
آیا غذاهای کامل بهتر از مکمل ها هستند؟
بیشتر تحقیقات در مورد اثرات غذاها برای مبارزه با سرطان هنوز به طور کامل شناخته نشده است. احتمالاً ترکیبی از همه این مواد مغذی است که به کاهش خطر ابتلا به سرطان و کمک به مبارزه با آن کمک می کند.
خوردن غذاهای کامل به جای مکمل ها توصیه می شود زیرا غذاهای کامل طیف وسیع تری از مواد مغذی را فراهم می کنند. بسیاری از این ترکیبات حاوی چندین ترکیب از این ترکیبات ضد سرطان هستند، در حالی که مکمل ها از جداسازی یا تولید آنها ساخته می شوند.
چگونه به بهترین شکل سبزیجات بخوریم
نحوه تهیه سبزیجات خود می تواند بر میزان ویتامین، مواد معدنی و فیتوکمیکال های دریافتی شما از این غذاهای مغذی تأثیر بگذارد. برای اکثر سبزیجات، خوردن خام آنها به مواد مغذی کمک می کند که دست نخورده باقی بمانند.
بهترین راه بعدی برای خوردن سبزیجات این است که سعی کنید آنها را بخارپز کرده و با مقدار کمی آب تفت دهید. این به حفظ آب در سبزیجات و جلوگیری از هدر رفتن مواد مغذی کمک می کند.
هنگام جوشاندن سبزیجات مراقب باشید زیرا به راحتی می توان بخش زیادی از مواد شیمیایی گیاهی را در آب از دست داد. اگر تا به حال سبزیجات آب پز شده را آبکش کرده اید و متوجه تغییر رنگ آب شده اید، این بخشی از مواد شیمیایی گیاهی است که از بین رفته است.
نکته مهم هنگام پختن سبزیجات این است که سعی کنید از دست دادن آب و مواد مغذی سبزیجات را محدود کنید تا از مزایای کامل مواد مغذی آنها بهره مند شوید.
سخن پایانی
هیچ غذا یا برنامه غذایی تضمینی برای درمان سرطان یا جلوگیری از پیشرفت آن وجود ندارد. یک رژیم غذایی سالم می تواند به حمایت از سیستم ایمنی بدن و تقویت بدن برای مبارزه با بیماری کمک کند.
خوردن یک رژیم غذایی متعادل پر از میوهها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی و چربیهای سالم تضمین میکند که طیف گستردهای از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیباتی را دریافت میکنید که به حفظ سلامتی شما کمک میکنند و میتوانند به سرکوب سرطان کمک کنند.
[ad_2]
منبع مقاله
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…