ذرت خوشهای یکی از مهمترین اعضای خانواده گندمیان است که نوعی غلات محسوب میشود. این گیاه نامهای دیگری نیز دارد که از بارزترین آنها میتوان به مواردی مانند جاروی رشتی و چائیر اشاره کرد. دانههای این گیاه از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند به طوری که بعد از گندم، برنج، ذرت و جو، ذرت خوشهای در رتبه پنجمین غلات مهم قرار میگیرد. این گیاه به بیشتر منطقههای آب و هوایی عادت دارد و به همین دلیل شما میتوانید این ذرت را در اکثر کشورهای دنیا یافت کنید. در ایران نیز مزرعههای وسیعی از این ذرت در استانهایی مانند سیستان، کرمان، اصفهان، یزد، گیلان، مازندران و بنادر جنوبی وجود دارد. ما در این مقاله شما را به صورت مختصر با مهمترین خواص ذرت خوشهای آشنا میکنیم.
خواص ذرت خوشهای
همان طور که اشاره شد این دانهها از نظر مواد مغذی، ارزش بسیار بالایی دارند. به همین دلیل است که خواص درمانی زیادی را به این ماده نسبت دادهاند. تحقیقات زیادی بر روی این ماده انجام شده که نتایج نشان میدهد ذرت خوشهای دارای ویتامینهای گستردهای مانند نیاسین، ریبوفلاوین و تیامین میباشد. همچنین دانشمندان دانشگاه پزشکی هامبورگ آلمان اثبات کردهاند که این ذرت یکی از مهمترین منابع برای دریافت مواد معدنی مختلفی همچون منیزیم، آهن، مس، کلسیم، فسفر و پتاسیم میباشد. شما با مصرف 100 گرم از دانههای این گیاه تقریباً نیمی از نیاز روزانه خود به پروتئین و فیبر غذایی را تأمین میکنید.
بهبود سلامت دستگاه گوارشی
همان طور که می دانید بهترین غذاهایی که میتوانند به سلامت دستگاه گوارش کمک کنند، غذاهای فیبری میباشند. بر اساس آنچه در بالا نیز اشاره شد، ذرت خوشهای یکی از منابع مهم و سرشار فیبر محسوب میشود. شما با مصرف 100 گرم از این ذرت میتوانید 48 درصد از نیاز روزانه خود به فیبر را فراهم کنید. این امر باعث میشود تا مواد غذایی به راحتی در دستگاه گوارشی شما حرکت کرده و شما از ابتلا به مشکلاتی مانند گرفتگی، نفخ، یبوست، درد معده، گاز اضافی و اسهال در امان بمانید. علاوه بر این، فیبر در بدن باعث کاهش کلسترول خطرناک (LDL) میشود، که به بهبود سلامت قلب کمک کرده و بدن شما را از شرایطی مانند آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته مغزی محافظت میکند.
جلوگیری از سرطان
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود مصرف این ذرت را در دستور کار خود قرار دهید، جلوگیری از سرطان است. لایههای سبز این گیاه حاوی آنتی اکسیدان های مهمی هستند که در هیچ ماده دیگری یافت نمیشود. این آنتی اکسیدان ها به طور مستقیم به احتمال کاهش انواع مختلف سرطان، از جمله سرطان مری، به ویژه در مقایسه با افرادی که به طور منظم گندم و ذرت مصرف میکنند، متصل شدهاند. آنتی اکسیدان ها ترکیبی مفید هستند که باعث خنثی سازی و حذف رادیکالهای آزاد در بدن میشوند که اغلب سلولهای سالم بدن را به سلولهای سرطانی تبدیل میکنند.
کنترل دیابت
یکی از بیماریهای مزمنی که این روزها به شدت در حال رایج شدن میباشد، دیابت است. افرادی که به دیابت مبتلا هستند، قادر نیستند سطح قند خونشان را کنترل کنند چرا که بدنشان به ترشح هورمون انسولین مقاوم شده است. دانشمندان دریافتهاند که دانههای ذرت خوشهای دارای آنزیمهایی هستند که جذب نشاسته توسط بدن را مهار میکنند و میتوانند به تنظیم میزان انسولین و قند خون در بدن کمک کنند. امروزه در بیشتر رژیمهای غذایی افراد دیابتی از این ماده استفاده میشود.
بهبود سلامت استخوانها
اگر به لیست مواد معدنی موجود در ذرت خوشهای نگاه بیندازید، با کلسیوم و منیزیم مواجه میشوید که نقش بسیار پررنگی در حفظ سلامت استخوانها دارند. این دو مواد معدنی همچنین به ساختار بافت استخوانی و سرعت بهبود زخمهای آسیب دیده کمک میکنند. این موضوع میتواند به شما در جلوگیری از ابتلا به مشکلات رایجی مانند پوکی استخوان و آرتریت در کهنسالی کمک کند. این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که از هر 10 نفر، 5 نفر با این بیماریها دست و پنجه نرم میکنند.
افزایش گردش خون
مس و آهن نیز در این گیاه یافت میشود و به شیوهای مشابه با منیزیم و کلسیم، مس باعث افزایش جذب آهن در بدن میشود. این بدان معنی است که احتمال ابتلا به کم خونی کاهش مییابد که نام دیگری برای کمبود آهن است. با اندازه کافی آهن و مس در سیستم شما، رشد سلولهای قرمز خون افزایش مییابد، در نتیجه افزایش گردش خون، تحریک رشد و ترمیم سلولی و افزایش رشد مو پوست سر و همچنین افزایش سطح انرژی در بدن صورت میگیرد. با مصرف 100 گرم از این ماده میتوانید بیش از 58 درصد از نیاز روانه خود به مس را فراهم کنید.
منبع: https://asanteb.com
خواص گیاهان دارویی درمان بیماری ها درمان دیابت
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…