Subscribe Now
Trending News
اورولوژی، کلیه و مجاری ادراری

کلیه مصنوعی 

کلیه مصنوعی
این مطلب را به اشتراک بگذارید

رویای ساخت کلیه مصنوعی قابل کاشت به واقعیت نزدیکتر شده است. دانشمندان در حال توسعه نوعی کلیه مصنوعی هستند که می تواند فعالیت کلیه های طبیعی را انجام دهد و به طور بالقوه نیاز به دیالیز را از بین ببرد.

محققان دانشگاه سانفرانسیسکو کالیفرنیا در حال توسعه نوعی کلیه مصنوعی قابل کاشت هستند که می تواند عملکردی شبیه به کلیه های واقعی داشته باشد.

این اقدام دانشمندان در صورت موفقیت آمیز بودن می تواند نیاز به دیالیز را از بین ببرد.

میزان موفقیت پیوند کلیه در افراد مبتلا به بیماری کلیوی مرحله نهایی بسیار بالاست.

عملکرد حدود 93 درصد کلیه های پیوندی تا یک سال و 83 درصد آن ها تا سه سال همچنان ادامه خواهد داد.

سالانه بیش از 25000 پیوند کلیه صورت می گیرد اما از اوایل سال 2016  در ایالات متحده بیش از 100000 نفر در لیست انتظار پیوند قرار دارند.

بیماران معمولاً برای یافتن کلیه مناسب 5 تا 10 سال منتظر می مانند.

میانگین ​​امید به زندگی در بیماران دیالیزی 5 تا 10 سال است اما برخی از آن ها دهه ها به زندگی خود ادامه خواهند داد.

دیالیز یا تصفیه سموم جریان خون (نه تمام سموم) که به طور طبیعی توسط کلیه ها انجام می شود در صورتی که در خانه و از طریق دیالیز صفاقی انجام شود باید بصورت روزانه تکرار شود.

در صورتی که این عمل بصورت همودیالیز انجام شود لازم است بیمار در هفته سه مرتبه به کلینیک مراجعه کند.

شووی روی، استاد دانشگاه فرانسیسکو کالیفرنیا، عضو دپارتمان بیومهندسی و علوم درمانی و دستیار مخترع دستگاه می گوید:

“کلیه مصنوعی قابل کاشت جایگزین دیالیز و سایر دستگاه های پوشیدنی خارجی است که منجر به کاهش فعالیت بیماران و محدود کردن حرکت آن ها می شوند.

پیوند کلیه از اهدا کننده تطبیقی همچنان یکی از بهترین گزینه های درمانی برای بیماری کلیوی مرحله آخر محسوب می شود اما متأسفانه پیوند کلیه بدلیل کمبود اهدا کننده عضو با محدودیت روبه روست.

بیماران با استفاده از دستگاه ما برخلاف پیوند عضو دیگر احتیاجی به مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی برای جلوگیری از پس زدن عضو نخواهند داشت.”

کارآزمایی های انسانی دستگاه در آینده نزدیک آغاز شده و پس از آن کلیه مصنوعی برای اکثر افرادی که اکنون در لیست دیالیز و پیوند کلیه قرار دارند قابل استفاده خواهد بود.

روی می گوید: “این یک راه حل طولانی مدت است و دستگاه ما برای تمام مواردی که به پیوند کلیه نیاز باشد یک گزینه مناسب خواهد بود.”

نحوه کار دستگاه

سرپرستی این پروژه تحقیقاتی ملی با محوریت توسعه و آزمایش کلیه مصنوعی قابل کاشت که فعالیت کلیه طبیعی مانند تصفیه، برقراری تعادل و سایر عملکردهای بیولوژیکی را انجام می دهد بر عهده روی است.

این دستگاه به لوله های خارجی یا کاتترهای متصل به کلیه های مصنوعی احتیاج نداشته و تنها با فشار خون بدن عمل کرده و ساختاری شبیه به اختراع ویکتور گورا از مرکز پزشکی سدرس سینا در لس آنجلس دارد.

این دستگاه در سال 2015 بر روی هفت بیمار دیالیزی در مرکز پزشکی دانشگاه واشنگتن در سیاتل مورد آزمایش قرار گرفته است.

این کلیه مصنوعی با دو قسمت قابل کاشت تلفیقی از تحولات اخیر در فناوری نانو سیلیکون است که باعث تولید غشاء های فشرده تصفیه کننده، قابل اطمینان و قدرتمند است.

این فناوری همچنین دارای پوشش های مولکولی جدید است که از غشاء های سیلیکونی محافظت کرده و آن ها را با خون سازگار می کند.

روی توضیح می دهد:

“بخش تصفیه کننده این دستگاه از طریق فرایند اولترافیلتراسیون ورود خون برای تولید مایعی حاوی سموم محلول و همچنین قند و نمک را پردازش می کند.

همچنین فرایند اولترافیلتراسیون توسط بیوراکتور سلول های کلیوی پردازش شده و قندها و نمک ها مجدداً به خون بازگردانده می شوند.

در این فرآیند آب مجدداً جذب بدن شده و مایع تولید شده از طریق اولترافیلتراسیون در ادرار جمع شده و برای دفع به مثانه منتقل می شود.”

بر اساس گفته روی بیمارانی که ایمپلنت کلیه انجام داده اند شاید همچنان مانند بیماران دیالیزی به مصرف مکمل های هورمونی احتیاج داشته باشند.

بر اساس گفته دکتر جوزف واسالوتی، رئیس بخش پزشکی بنیاد ملی کلیه آمریکا، بدلیل رایج بودن مرگ و میر زودرس و کاهش کیفیت زندگی برای جمعیت دیالیزی توسعه گزینه های جایگزین برای درمان های فعلی بیماری کلیوی بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: نارسایی کلیه چیست و علائم آن به چه صورت است؟

کلیه مصنوعی
کلیه مصنوعی

اقدامات پیش رو

این پروژه در حال جمع آوری پول برای تکمیل مطالعات بالینی بر روی دستگاه ها و ساخت نمونه های اولیه در مقیاس کامل برای اولین دوره مطالعات انسانی است.

انتظار می رود کارآزمایی های بالینی اولیه این دستگاه ها از اوایل سال آینده آغاز شود.

آزمایش کارکرد نمونه اولیه کلیه مصنوعی در سال 2020 انجام خواهد شد.

روی می گوید: “چالش های بلند مدت بر فعالیت بدون مشکل دستگاه طی چند ماه پس از کاشت تمرکز دارد. برخی مشکلات بدون انجام آزمایشات بالینی مشخص نخواهند شد.”

این پروژه برای ساخت کلیه مصنوعی قابل کاشت علاوه بر 6 میلیون دلار کمک مالی دولت از طرف مردم نیز کمک های قابل توجهی دریافت کرده است.

روی افزود: “پشتیبانی این افراد مدرکی بر نیاز شدید به یک انقلاب در درمان بیماری کلیوی مرحله نهایی است و کمک های مالی دریافت شده برای پیشرفت تحقیقات بسیار ارزشمند است.”

این احتمال وجود دارد که دانشمندان در آینده قادر به کاشت کلیه های مصنوعی باشند.

در سال 2013 گروهی از محققان به سرپرستی ملیسا لیتل از مؤسسه بیومولکولی دانشگاه کوئینزلند توانستند با استفاده از سلول های بنیادی انسانی یک کلیه ابتدایی بسازند.

بر اساس گزارش مؤسسه Salk در کالیفرنیا در سال 2016 محققان در آزمایشگاه قادر به پرورش سلول های نفرون بالغ شده اند که می توانند بافت کلیه را تغییر دهند.

تحقیقات در این زمینه ادامه دارد اما رویای ساخت اندام های جایگزین بسیار فراتر از کلیه مصنوعی قابل کاشت است.

بیشتر بخوانید: علائم اولیه ابتلا به سنگ کلیه

کلینیک اورولوژی الهام در غرب تهران، با مدریت دکتر علی حاجب و با بهره گیری از تجهیزات مدرن و متخصصین با تجربه آماده ارائه خدمات درمانی به بیماران بیماری های اورولوژی از جمله مشکلات کلیوی و بیماری های مثانه است. برای دریافت نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید.

شماره های تماس کلینیک: 02188591523 / 02188591358

برای اطلاع از آدرس و اطلاعات تماس کلینیک الهام کلیک کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید

منبع مقاله

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *