Subscribe Now
Trending News

مقالات

طب سنتی و گیاهان دارویی

حجامت درمانی و نکات مهم در مورد فواید و خطرات آن 

حجامت درمانی و نکات مهم در مورد فواید و خطرات آن

در این مقاله قصد داریم تا راجع به موضوع حجامت درمانی صحبت کنیم، موضوعی که در حوزه طب سنتی و به عقیده برخی، از ضروریات طب سنتی بوده و مورد علاقه بسیاری از مخاطبین قرار گرفته  است. متاسفانه امروزه دیده می‌شود که موضوع حجامت طی خیزش اخیر طب سنتی در ایران در چند دهه گذشته با خرافات آمیخته شده است. حقیقت این است که اینک طب سنتی در ایران یک رویکرد کاملا علمی و دانشگاهی دارد و ما قادریم تا با یک رویکرد کاملا علمی و بررسی نظرات اساتید دانشگاهی موضوع حجامت را بررسی کنیم. با ما در این مقاله همراه باشید تا با حقیقت حجامت درمانی بیشتر آشنا شویم.

blank

 حجامت درمانی چیست؟

حکمای قدیم طب سنتی از حجامت به عنوان یکی از روش های خون گیری و مداخلات درمانی که توسط طبیب انجام می شود یاد می کنند، اما در جامعه ما امروز این تعریف با تغییراتی همراه گشته و متاسفانه نقش و جایگاه آن بزرگنمایی می شود تا حدی که به نظر می رسد از طب ایرانی و سنتی مستقل شده است.

در طب سنتی وقتی حکما می خواهند وارد مقوله درمان شوند و طریقه درمانی را توضیح دهند، تدبیری دارند، در این تدبیر اولین مسیر را حفظ شش گانه ضروری می دانند، یعنی وقتی یک بیمار مشاهده شد اولین موردی که بررسی می شود این است که کدام یک از شرایطی که حافظ سلامتی است را از دست داده، مثلا آیا شرایط آب و هوایی او تغییر کرده یا شیوه تطبیق فرد با شرایط آب و هوایی اشکال پیدا کرده است، آیا تغذیه اش دچار اشکال شده؟ آیا کیفیت و نحوه خواب و بیداری اش دچار تغییر شده یا خیر؟ آیا میزان فعالیت های جسمانی اش دچار اختلال شده؟ آیا بدنش به خوبی مواد زائد را پاکسازی می کند؟ و مورد آخر آن که از نظر روحی روانی در شرایط مناسبی قرار گرفته یا خیر.

ادامه مطلب -> کلیک کنید
گرانولا چیست و چه خواصی دارد؟

در طب سنتی، حکیم باید بفهمد که کدام یک از این شرایط دچار اختلال شده که فرد دچار بیماری گشته است و سپس به حل آن مورد بپردازد. پس در طب سنتی، بخشی از درمان های طبیب، اصلاح سبک زندگی است. نکته ای که از این صحبت ها برداشت می شود این است که درمانی مانند حجامت اگر با اصلاح سبک زندگی همراه نشود، فایده ای ندارد.

دانستنی های خواص میوه ارس در طب سنتی
بیشتر بخوانید

قدم دوم اطباء طب سنتی، مداخلات دستی بود، کارهایی مثل شکسته بندی، جا انداختن و خون گیری (حجامت، زالو درمانی و …) این کارهای یداوی (مداخلات دستی) توسط پزشک آشنا به طب سنتی انجام می شد.

ادامه مطلب -> کلیک کنید
خواص نعنا ترنجی، کنترل دیابت و کاهش فشار خون

حجامت درمانی برای چه افرادی مضر است؟

حجامت درمانی

حجامت برای چند دسته از افراد ممکن است دارای مضراتی باشد که از جمله آنان می توان به کسانی که طبق تعاریف طب سنتی دچار غلبه شدید بلغم هستند اشاره کرد، کودکان زیر چهار ماه، زنان باردار قبل از ماه چهارم بارداری، زنان در ایام عادت ماهیانه، افرادی که کمبود پلاکت خون دارند و افراد با فشار خون مقطعی بالا نیز از این دسته هستند.

حجامت درمانی اگر توسط افراد ناوارد و غیرمتخصص انجام شود می تواند برای هر کسی خطر آفرین باشد و افراد را دچار صدمات جبران ناپذیری کند.

حکمای طب سنتی مانند ابن سینا و جرجانی حجامت درمانی را برای بیماران 2 ساله تا 60 ساله تجویز کرده اند ولی امروزه پزشکان طب سنتی-اسلامی برای پیشگیری از بیماری ها، حجامت را از چهار ماهگی تجویز می کنند. حجامت می تواند هر ساله در فصل بهار برای پیشگیری از بیماری ها انجام شود.

بهترین کاربرد حجامت درمانی قبل و بعد از بیماری هاست زیرا حجامت درمانی با مکانیسم های مختلفی مانند تنظیم سیستم ایمنی سبب پیشگیری از بیماری ها می شود.

منبع: https://asanteb.com

0/5 ( 0 نظر )

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *