Subscribe Now
Trending News

مقالات

همه

تغذیه برای جلوگیری از سکته مغزی 

تغذیه برای جلوگیری از سکته مغزی

در این مقاله قصد داریم شما را با ۴ نوع غذا که در تغذیه برای جلوگیری از سکته مغزی موثر هستند آشنا کنیم.

سکته مغزی تغییرات بسیار زیادی در زندگی افراد ایجاد می کند. اما عموما این سکته ها قابل پیشگیری هستند. علاوه بر ورزش و تحرک و داشتن یک سبک زندگی فعال، داشتن تغذیه مناسب برای جلوگیری از سکته مغزی نیست اهمیت بسیار بالایی دارد.

در واقع رژیم غذایی برای جلوگیری از سکته مغزی، همان رژیم غذایی است که لازم است افراد برای داشتن وزن مناسب، جلوگیری از فشار خون بالا، جلوگیری از ابتلا به دیابت و محافظت از قلب و عروق آن را رعایت کنند.

میوه ها و سبزیجات

اسفناج و تغذیه برای جلوگیری از سکته مغزی

با توجه به مطالبی که به آنها اشاره شد، جای تعجبی ندارد که استفاده از میوه ها و سبزیجات همانطور که در کنترل وزن و جلوگیری از سکته قلبی موثر است، در تغذیه در پیشگیری از سکته مغزی نیز بسیار اهمیت دارد. میوه ها و سبزیجات دارای چربی و کالری پایین و میزان بالایی از فیبر هستند. همچنین این مواد غذایی منابع غنی پتاسیم، ویتامین A و ویتامین C  نیز می باشند.

غذاهایی که میزان پتاسیم بالایی دارند، در نتظیم فشار خون و پیشگیری از سکته مغزی بسیار موثر هستند. منابع پتاسیم در رژیم غذایی برای جلوگیری از سکته مغزی:

  • موز
  • گوجه فرنگی
  • آلو
  • خربزه و طالبی
  • سویا

همچنین غذاهای غنی از منیزیم مثل اسفناج هم در کاهش ریسک سکته مغزی موثر هستند.

سعی کنید در طول روز حتما از ۴ الی ۵ وعده میوه و سبزیجات استفاده کنید و علاوه بر حفظ وزن متعادل، احتمال برزو سکته مغزی را هم به حد اقل برسانید.

استرس | خطری جدی برای قلب زنان | مدیریت استرس
بیشتر بخوانید

ماهی و تغذیه برای جلوگیری از سکته مغزی

ماهی و تغذیه پیشگیری از سکته مغزی

انواع مختلف ماهی به خصوص سالمون، تن و قزل آلا دارای میزان بالای اسید های چرب امگا ۳ هستند که نقش بسیار مهمی در تنظیم فشار خون و سطح کلسترول دارد. ارتباط مصرف ماهی و کاهش ریسک سکته مغزی توسط محققان ثابت شده است.


بیشتر بخوانید: تغذیه سکته مغزی


امگا ۳ در ماهی های روغنی به وفور موجود است و گنجاندن دو الی سه وعده ماهی در هفته در رژین غذایی برای جلوگیری از سکته مغزی موثر است.

غلات دارای سبوس

غلات سبوس دار و پیشگیری از سکته مغزی

سعی کنید تا جای ممکن از غلات سبوس دار استفاده کنید. نان و بیسگوییت سبوس دارف برنج قهوه ای دارای سرشار از فیبر، انواع ویتامین B (از جمله تیامین و اسید فولیک)، منیزیم و آهن هستند. این نوع تغذیه در پیشگیری از پیشگیری از سکته مغزی و همچنین حفظ سلامت قلب بسیار  مفید است.

لبنیات کم چرب

لبنیات کم چرب و سکته مغزی

پنیر، شیر، ماست و سایر محصولات لبنی دارای میزان بالایی از کلسیم، پروتئین، ویتامین D و پتاسیم هستند. اما باید دقت داشته باشید که لبنیات پر چرب به دلیل حجم بالای چربی های اشباع شده و کلسترول احتمال سکته مغزی را افزایش می دهند. پس باید توجه داشته باشید که لبنیات کم چرب را در رژیم غذایی برای جلوگیری از سکته مغزی بگنجانید.

لبنیات کم چرب، همچنین در کاهش فشار خون و جلوگیری از دیابت نوع ۲ که هر دو از عوامل تاثیر گذار در دچار شدن به سکته مغزی هستند، تاثیر گذارند.

تغذیه مناسب برای جلوگیری از سکته مغزی

به طور کلی، استفاده از مواد غذایی سالم و سلامت، دارای فواید بسیار زیادی است و در جلوگیری از سکته مغزی و عوامل موثر در آن مانند جلوگیری از اضافه وزن و سلامت قلب و عروق نیز در کنار ورزش و سیگار نکشیدن بسیار اهمیت دارد.

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *