برخلاف باور عده زیادی که تصور میکنند نام این میوه به موزهای کال و نرسیده اطلاق میشود، موز سبز در واقع میوه و درختی به همین اسم میباشد. درختهای موز سبز بیشتر در مناطق استوایی و گرمسیری عمل میآیند و از مهمترین کشورهای تولید کننده آن میتوان به برزیل و کلمبیا اشاره کرد. جالب است بدانید که برزیل مسئول تولید بیش از 70 درصد از موز سبز دنیا میباشد. این میوه شباهتهای بسیاری به موزهای معمولی دارد. از جمله تفاوتهای آن میتوان به مواردی مانند پوست سفتتر، میزان نشاسته بالاتر و قند کمتر اشاره کرد. برای استفاده از موز سبز حتماً باید آن را پخت. این میوه در تهیه بسیاری از غذاهای لاتین، نقش دارد. اگر دوست دارید بیشتر با خواص این میوه آشنا شوید، ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
خواص موز سبز
کارشناسان تغذیه آزمایشهای زیادی بر روی این میوه انجام دادهاند که نتایج بیشتر آنها امیدوار کننده بوده است. این میوهها حاوی مقادیر زیادی از نشاسته مقاوم و اسیدهای چرب کوتاه مدت و همچنین سطوح مشابه ویتامینها و مواد معدنی کلیدی که در موزهای زرد یافت میشوند، هستند. از مهمترین عناصر موجود در موز سبز میتوان به پتاسیم و سدیم اشاره کرد. یک موز سبز نسبتاً متوسط حاوی 81 کالری میباشد که این موضوع با حجم مواد مغذی موجود در آن هم خوانی ندارد. جالب است بدانید که بومیهای آمریکایی مانند آزتک ها از این میوه برای درمان بسیاری از بیماریها و شرایط خطرناک نیز استفاده میکردند.
بهبود جذب مواد مغذی
یکی از مهمترین خواص این ماده که باعث میشود از آن در رژیم غذایی استفاده شود، بهبود جذب مواد مغذی میباشد. تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده که نتایج نشان میدهد مواد موجود در این ماده میتوانند به بهبود سلامت روده شما کمک کنند. این موضوع ریشه در اسیدهای چرب کوتاه مدت موجود در موز سبز دارد. در سال 2014 آزمایشاتی توسط دانشمندان ژاپنی دانشگاه اوساکا انجام شده که نشان میدهد این نوع اسید چرب میتواند توانایی بدن شما برای جذب مواد مغذی، به ویژه کلسیم را بهبود بخشد.
تنظیم فشار خون
تنظیم فشار خون یکی دیگر از فوایدی است که به مصرف این میوه نسبت میدهند. فشار خون بالا یکی از بیماریهای مزمن بسیار خطرناک است که متاسفانه تشخیص آن بسیار سخت میباشد چرا که این بیماری هیچ گونه نشانهای از خود ندارد. به همین دلیل است که سالانه بیش از 1 میلیون نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست میدهند. موز سبز، درست مانند موز زرد سرشار از پتاسیم میباشد. از پتاسیم به عنوان یکی از بهترین عنصرهای گشاد کننده رگ یاد میشود. این موضوع علاوه بر این که فشار خون شما را پایین میآورد، از مشکلاتی مانند حملات قلبی و سکته مغزی نیز جلوگیری میکند.
بهبود هضم
در موز سبز مواد مفید فراوانی وجود دارد که یکی از برترین آنها بدون هیچ تردیدی، فیبرهای رژیمی هستند. فیبرهای رژیمی میتوانند به صورت موثری بر روی گوارش شما تأثیر بگذارند. این ماده نه تنها باعث میشود تا با مرطوب نگه داشتن لولههای گوراشی، حرکت مدفوع راحتتر صورت بگیرد، بلکه یکی از موادی هستند که باکتریهای مفید روده برای بهبود عملکرد خود به آنها نیاز دارند. پس، استفاده از موادی حاوی فیبر در نهایت به پیشگیری از مشکلات گوارشی گوناگونی مانند یبوست، اسهال و سندرم روده تحریک پذیر منجر میشود.
افزایش متابولیسم
متابولیسم یکی از مهمترین فرایندهایی است که در بدن هر موجود زندهای رخ میدهد و در خلل آن، غذا به انرژی تبدیل میشود. استفاده از برخی مواد مانند موز سبز میتواند این فرایند را افزایش بدهد. افزایش متابولیسم چندین فایده دارد که مهمترین آن افزایش انرژی میباشد. علاوه بر این افرادی که قصد دارند به کاهش وزن دست پیدا کنند نیز میتوانند از این ویژگی موز سبز استفاده کنند چرا که زیاد شدن متابولیسم به افزایش چربی سوزی در بدن منجر میشود.
تنظیم سطح کلسترول
مصرف این ماده باعث تنظیم سطح کلسترول در بدن نیز میشود. دانشمندان اعتقاد دارند که فیبر یکی از مهمترین عواملی است که باعث میشود سطح کلسترول بد بدن شما یا همان LDL کاهش پیدا کند. دانشمندان نروژی در طی یک آزمایش دو مرحلهای و بالینی دریافتهاند که حتی موز سبز باعث افزایش HDL که نوعی کلسترول خوب است نیز میشود. تنظیم سطح کلسترول میتواند به شما در جلوگیری از بسیاری از بیماریهای قلبی کمک کند.
منبع: https://asanteb.com
خواص میوه ها کاهش کلسترول کاهش وزن ویژه آسان طب
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…