Subscribe Now
Trending News

مقالات

قلب و عروق

کرونا (کووید- ۱۹) و بیماری های دریچه ای قلب 

کرونا (کووید- ۱۹) و بیماری های دریچه ای قلب

با شیوع ویروس کرونا ( کووید-۱۹)، تمامی افراد باید از ابتدا توجه ویژه‌ای به این ویروس داشته باشند، این امربرای بیماران قلبی جدی‌تر است.خطر این بیماری برای تمام بیماران قلبی یکسان نیست و افرادی که به هر دلیل قلب “ضعیف” دارند، بیش از همه در معرض خطرند.هدف اصلی ویروس کرونا در بدن ریه‌ها هستند. اما این ویروس می‌تواند بر روی قلب نیز تاثیر داشته باشد.

ما در این پست تلاش کرده ایم سوالات رایج درباره رابطه این ویروس و بیماری های دریچه ای قلب  را مورد بررسی قرار داده و پاسخ های مناسبی را در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید

  • من به بیماری دریچه ای قلب مبتلا هستم، آیا در معرض خطر بالای ابتلا به کرونا ( کووید -۱۹) هستم؟

هر فردی که بیماری قلبی داشته باشد، در معرض خطر عوارض شدید کووید- ۱۹ است. خطر ابتلای این افراد همانند افراد عادی است. ممکن است در صورت ابتلا به بیماری دریچه ای قلبی شدید و داشتن علائمی مثل تنگی نفس و یا اگر در انتظار جراحی دریچه قلب هستید، خطر ابتلا به این بیماری در شما شدید باشد.

اگر در سه ماه گذشته به دلیل بیماری دریچه قلب ( یا هر عمل جراحی قلب باز) عمل جراحی کرده اید، ممکن است در معرض خطر ویژه ای باشید. اگر پرشک معالجتان به شما گفته که مبتلا به بیماری دریچه ای خفیف یا متوسط، دریچه آئورت دو بخشی یا پرولاپس میترال هستید، خطر ابتلا به این بیماری در شما به نسبت کمتر است. دقت داشته باشید که عارضه سوفل قلبی که در شما علائمی ایجاد نمی کند، به ندرت شما را در معرض خطر این بیماری قرار  می دهد.

آنوریسم آئورت شکمی | جلوگیری از خونریزی داخلی
بیشتر بخوانید

با این وجود، اگر فاکتور های خطر با توجه به بیماری شما بالاست، ما به شما توصیه می کنیم که مواردی که افراد عمومی باید رعایت کنند، شما نیز به شدت رعایت کنید. به جز افرادی که از نظر بالینی بسیار آسیب پذیر هستند. این گونه افراد باید به شدت از خودشان مراقبت کنند، در خانه بمانند و جز در موارد برطرف کردن نیاز های ضروری و اساسی از خانه خارج نشوند.

در این دسته بندی، بیشترین افرادی که در معرض خطر بسیار بالای ابتلا به کووید-۱۹ هستند، زنان باردار و مبتلا به بیماری شدید دریچه قلب اند.

 

  • از کجا متوجه شوم که در زمان شیوع کووید-۱۹ برای بیماری دریچه قلبم نیاز به کمک پزشکی دارم؟

اگر علائم جدیدی از نفس نفس زدن، سرگیجه یا گرفتگی قفسه سینه داشتید که  رو به وخامت دارد و یا این علائم در هنگام فعالیتهای بدنی و ورزشی بدتر می شود، با پزشک معالج خود و یا متخصص قلبتان تماس بگیرید. اگر به شما گفته شده است که بیماری دریچه ای قلب شما بسیار حاد و شدید است و با وجود همه گیر شدن ویروس کرونا، هنوز هم نیاز به عمل جراحی دارید، متخصص قلب و عروقتان شما را راهنمایی می کند و اقدامات لازم را برای شما انجام خواهند داد. به پزشکتان اعتماد کنید و دستور العمل های او را درصورت تصمیم به عمل جراحی، جدی بگیرید.

 

  • عمل جراحی دریچه قلب من به تأخیر افتاده است، باید نگران باشم؟

نگرانی در این باره، کاملا قابل درک است. بسیاری از جراحی ها و مراحل برنامه ریزی شده آن به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ به تعویق افتاده است. تیم پزشکی شما این تصمیم را بر اساس وضعیت بیماری شما و بر اساس خطرات جراحی و رفتن به بیمارستان و در مقابل هر گونه ریسک دیگری، گرفته است.

ترک سیگار و نجات زندگی قلبتان
بیشتر بخوانید

در این دوران که عمل جراحی شما به تأخیر افتاده است، بهترین ایده و توصیه به شما این است که تغییرات علائم خود را ثبت کنید. اگر علائمی نظیر سرگیجه، افزایش نفس نفس زدن، احساس درد در قفسه سینه جدیدی را دارید، حتما با پزشک معالج خود تماس گرفته و این موارد را به او اطلاع دهید.

 

  • از کجا بفهمم تبی که دارم از ویروس کروناست یا از عارضه اندوکاردیت(نوعی التهاب قلبی است)؟

اندوکاردیت و ویروس کرونا
اندوکاردیت

اگر تب داشتید، احتمال اینکه تب شما ناشی از ویروس کرونا باشد خیلی بیشتر از داشتن اندوکاردیت است، چرا که بر خلاف نادر بودن اندوکاردیت، کرونا این روزها بیماری شایع و همگیری است.

به خاطر داشته باشید که تب علامت هر دو بیماری است. اندوکاردیت می تواند با لرز و تعریق همراه باشد ( تب در شب، بنابراین ممکن است هنگام بیدار شدن از خواب لباس ها و یا رختخواب شما خیس شود). در صورت بروز این گونه علایم با پزشک معالج خود و یا اورژانس تماس بگیرید و توضیح دهید که مشکل دریچه قلب دارید و نگران التهاب قلبی یا اندوکاردیت هستید. این امر به خصوص در صورت ابتلا به بیماری لثه و یا عفونت دندان درمان نشده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. علائم اندوکاردیت تمایلی به بهبود ندارند، بنابراین اگر علائم شما بیش از یک هفته طول کشید، حتما به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.

به غیر از تب، علائم اصلی ویروس کووید -۱۹، سرفه خشک مداوم، از بین رفتن حس بویایی و در موارد شدیدتر، تنگی نفس است- این موارد از علائم اندوکاردیت نیستند. البته کاهش اشتها می تواند در هر دو بیماری، اتفاق بیفتد.

آنژیوگرافی CT چیست؟| آیا تست CTA برای بدن خطر دارد؟
بیشتر بخوانید

 

  • چرا از من خواسته شده که به جای وارفارین از داروهای ضد انعقادی دیگری استفاده کنم؟ آیا این نگران کننده است؟

برخی از پزشکان و مراکز بهداشتی، در این روزها سعی می کنند که ویزیت های حضوری خود را کاهش دهند، به خصوص درباره انجام آزمایش های منظم INR که در صورت مصرف وارفارین باید انجام دهید.

در صورت بروز مشکل دریچه قلبی، ممکن است پزشک از شما بخواهد تا از وارفارین برای جلوگیری از تشکیل لخته خون در دریچه قلب و کم کردن احتمال بروز سکته مغزی، استفاده کنید. البته تزریق هپارین می تواند جایگزینی برای وارفارین باشد، اما اثر گذاری آن همانند وارفارین نیست. ما به شما توصیه می کنیم که در صورت بروز هر گونه تغییری در وضعیت بالینی خود، پزشک معالج خود را در جریان این تغییرات قرار دهید.

البته ممکن است نام برخی از داروهای ضد انعقادی جدید به گوشتان خورده باشد، اما به یاد داشته باشید این داروها برای کاهش خطر سکته مغزی در مبتلایان به مشکلات دریچه قلب، توصیه نمی شود.

 

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *