پیوند قرنیه چشم در ایران
ایران در زمینه پیوند قرنیه چشم پابهپای تکنولوژی پیشرفته است. آنچه به مدد متخصصان و جراحان پیوند قرنیه آمده، آمار اهدای قرنیه چشم است. در واقع فرهنگ اصیل ایرانی یاور تکنولوژیهای نوین شده است.این عمل در حال حاضر بهشدت شایع شده و یکی از موفقترین پیوندهاست. پیوند قرنیه جزو عملهایی است که میزان موفقیتش نسبت به سایر عملها بسیار بالاتر است. نسج قرنیه بهدلیل نداشتن عروق خونی بینظیر است.نداشتن عروق خونی محاسن و معایبی دارد. نداشتن عروق خونی باعث میشود پیوند قرنیه کمتر رد شود به این دلیل که سیستم ایمنی بدن بهراحتی آن را میپذیرد. برای اینکه پیوند سایر اعضاء مانند کلیه، قلب و… با موفقیت انجام شود، بیمار باید داروهای قوی مصرف کند تا سیستم ایمنی بدنش ضعیف شود اما در پیوند قرنیه چنین دورهای نیاز نیست. همچنین آزمایشهای همگونی گروههای خونی و ژنتیک برای پیوند قرنیه لازم نیست به همین دلیل میتوان گفت موفقترین پیوند در بدن قرنیه چشم است.
برای دریافت نوبت اینترنتی در سایت کلینیک چشم پزشکی صدرا کلیک نمایید .
البته نداشتن عروق خونی مشکلاتی نیز در پی دارد، مانند اینکه زخم دیرتر بهبود پیدا میکند به همین دلیل باید مدت زمان طولانیتری برای بهبود درنظر گرفت. علاوه بر این قرنیه هیچگاه استحکام اولیه را پیدا نخواهد کرد. قرنیه پنج لایه دارد که حیاتیترینشان لایهای است که از بدو تولد در فرد وجود دارد و اگر به هر دلیلی آسیب ببیند دیگر قابل ترمیم نیست. در حال حاضر پیوند قرنیه بهصورت انتخابی انجام میشود به این معنا که تنها لایههای دچار مشکل را عوض میکنیم و لایههای دیگر باقی میمانند. ایران در پیوند قرنیه همسان با استانداردهای بینالمللی حرکت میکند؛ برای مثال پیوند قرنیه با لیزر بهتازگی در دنیا انجام شده که خوشبختانه در ایران نیز این عمل با لیزر انجام میشود. برداشتن لایههای قرنیه قبلا با دست انجام میشد اما در حال حاضر با لیزر برداشته میشود.
آمار بیمارانی که نیاز به پیوند قرنیه چشم دارند در ایران بسیار بالاست و از افراد خردسال تا مسن را شامل میشود. خوشبختانه بیماران برای انجام عمل قرنیه منتظر نمیمانند و به محض اینکه مشخص شود باید قرنیهشان پیوند بخورد این عمل انجام میشود.
تفاوتی که در قرنیه چشم با سایر اعضا و نسوج وجود دارد این است که اعضای دیگر مستلزم این هستند که فرد مرگ مغزی شده باشد اما برای اهدای قرنیه این امکان وجود دارد تا شش ساعت پس از مرگ، قرنیه بیمار جدا و اهدا شود. با توجه به فرهنگ ایثاری که در کشور ما وجود دارد آمار اهدای قرنیه چشم بالاست ..
با پیوند قرنیه در سایت کلینیک چشم پزشکی صدرا آشنا شوید .
انتشار:
منبع: چشم پزشکی صدرا
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…