Subscribe Now
Trending News

مقالات

همه

لارنگوسکوپی چیست؟ + فیلم لارنگوسکوپی حنجره 

لارنگوسکوپی چیست؟ + فیلم لارنگوسکوپی حنجره

لارنگوسکوپی معاینه ای است که با استفاده از آن پزشک می تواند از نزدیک حنجره و گلوی بیمار را مشاهده کند. حنجره در واقع جعبه صدای شماست و در بالای لوله تنفسی یا نای شما قرار دارد.

مهم است که حنجره سالم باشد زیرا حاوی چین های یا تارهای صوتی شما است. عبور هوا از حنجره و تارهای صوتی باعث لرزش این تارها و تولید صدا می شود. این به شما توانایی صحبت کردن می دهد.

در طول معاینه لارنگوسکوپی ، پزشک آینه کوچکی را در گلو قرار می دهد، یا وسیله ای به نام لارنگوسکوپ را در دهان شما قرار می دهد. گاهی اوقات، هر دو کار توسط پزشک انجام می شود.

چه زمانی به لارنگوسکوپی نیاز است؟

از لارنگوسکوپی برای بررسی در مورد شرایط مختلف یا مشکلات گلو استفاده می شود، از جمله:

  • سرفه مداوم
  • سرفه خونین
  • گرفتگی صدا
  • گلودرد
  • بوی بد دهان
  • اختلال بلع
  • گوش درد مداوم
  • وجود توده در گلو

از لارنگوسکوپی همچنین می توان برای برداشتن جسم خارجی در حنجره یا گلو نیز استفاده کرد.

لارنگوسکوپی چیست؟

آماده شدن برای عمل لارنگوسکوپی حنجره

ممکن است پس از عمل لارنگوسکوپی حنجره، توانایی رانندگی کردن را نداشته باشید. پس بهتر است با همراه برای انجام لارنگوسکوپی به کلینیک مراجعه کنید و یا با خودروی شخصی خود به کلینیک نیایید و از آژانس و تاکسی استفاده کنید.

با پزشک در مورد چگونگی انجام لارنگوسکوپی و آنچه برای آماده شدن باید انجام دهید صحبت کنید. پزشک شما بسته به نوع بیهوشی، از شما می خواهد که هشت ساعت قبل از معاینه از خوردن و نوشیدن خودداری کنید.

اگر بیهوشی خفیف دریافت می کنید، اگر معاینه در مطب پزشک انجام می شود احتمالا بیهوشی خفیف خواهد بود، نیازی به پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست.

تاثیر افزایش سن در بلع
بیشتر بخوانید

حتما در مورد هر دارویی که مصرف می کنید به پزشک خود بگویید. ممکن است از شما خواسته شود که مصرف برخی از داروها از جمله آسپرین و داروهای خاص رقیق کننده خون مانند کلوپیدوگرل (پلاویکس) را تا یک هفته قبل از عمل متوقف کنید. برای اطمینان از بی خطر بودن قطع مصرف هر داروی تجویز شده قبل از انجام لارنگوسکوپی ، با پزشک خود مشورت کنید.

لارنگوسکوپی چگونه انجام می شود؟

پزشک شما ممکن است قبل از لارنگوسکوپی برخی آزمایشات را انجام دهد تا درک بهتری از علائم شما داشته باشد. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • معاینه فیزیکی
  • اشعه ایکس قفسه سینه
  • سی تی اسکن
  • بلع باریم

اگر پزشکتان بخواهد بلع باریم داشته باشید، پس از نوشیدن مایعی که حاوی باریم است، تصویر برداری با اشعه ایکس گرفته می شود. باریم به عنوان ماده حاجب عمل می کند و به پزشک اجازه می دهد تا گلو شما را با وضوح بیشتری ببیند. باریوم سمی یا خطرناک نیست و ظرف چند ساعت پس از بلعیدن از بدن شما خارج می شود.

لارنگوسکوپی معمولاً بین ۵ تا ۴۵ دقیقه طول می کشد. دو نوع آزمایش لارنگوسکوپی وجود دارد: لارنگوسکوپی غیر مستقیم و لارنگوسکوپی مستقیم.

لارنگوسکوپی غیر مستقیم

برای انجام لارنگوسکوپی غیر مستقیم، شما صاف روی صندلی می نشینید. داروی بی حسی یا بی حسی موضعی معمولاً روی گلو شما پاشیده می شود. پزشک زبان شما را با گاز می پوشاند و آن را نگه می دارد تا مانع دید نشود.

در مرحله بعد، پزشک آینه ای را در گلو شما قرار داده و منطقه را کاوش می کند. ممکن است از شما خواسته شود که صدای خاصی ایجاد کنید. این کار برای به حرکت دراودن حنجره شما انجام می شود. اگر جسم خارجی در گلوی شما وجود داشته باشد، پزشک آن را خارج خواهد کرد.

ایا اندوسکوپی با بیهوشی خطر دارد ؟
بیشتر بخوانید

لارنگوسکوپی مستقیم

لارنگوسکوپی مستقیم می تواند در بیمارستان یا مطب پزشک انجام شود و معمولاً برای انجام آن تحت نظر متخصص کاملاً بیهوش می شوید. اگر تحت بیهوشی عمومی باشید و متوجه آزمایش نمس شوید.

یک تلسکوپ انعطاف پذیر کوچک به داخل بینی یا دهان شما وارد می شود و سپس در گلو فرو می رود. پزشک شما می تواند از طریق این تلسکوپ حنجره شما را از نمای کاملا نزدیک مشاهده کند. همچنین پزشک می تواند با لارنگوسکوپی مستقیم نمونه جمع آوری کرده و اجسام را از گلو خارج کند. لارنگوسکوپی مستقیم ممکن است در صورتی که انجام لارنگوسکوپی غیر مستقیم برای شما دشوار باشد و در صورتی که پزشک شما نیاز به دیدن مناطق سخت تری در حنجره شما داشته باشد انجام شود.

فیلم لارنگوسکوپی حنجره

تفسیر نتایج لارنگوسکوپی

حین انجام لارنگوسکوپی ، پزشک ممکن است نمونه هایی را جمع آوری کند، یا یک جسم خارجی را بیرون بکشد. ممکن است نمونه برداری با بیوپسی نیز انجام شود. پس از انجام لارنگوسکوپی ، پزشک در مورد نتایج و گزینه های درمانی با شما صحبت خواهد کرد یا شما را به پزشک دیگری ارجاع می دهد. اگر نیاز به بیوپسی باشد، سه تا پنج روز طول می کشد تا از نتایج آن مطلع شوید.

عوارض جانبی لارنگوسکوپی

احتمال بروز عوارض پس از انجام لارنگوسکوپی نسبتاً پایین است. بعد از لارنگوسکوپی ممکن است در بافت نرم گلو احساس تحریک داشته باشید، اما این آزمایش در کل بسیار ایمن و بی خطر است.

در صورت دریافت بیهوشی عمومی در لارنگوسکوپی ، به خودتان برای بهبود زمان بدهید. عوارض بیهوشی ممکن است حدود دو ساعت طول بکشد و در این مدت باید از رانندگی خودداری کنید.

علت عرق کردن زیاد چیست و چطور می‌توانیم کمتر عرق کنیم؟
بیشتر بخوانید

ممکن است احساس حالت تهوع یا خواب آلودگی کنید. ممکن است دهانتان خشک شود یا گلو درد داشته باشید. اینها واکنشهای رایج به بیهوشی هستند.

اما اگر افزایش درد، تب، سرفه یا استفراغ خون، مشکل تنفس یا بلع یا درد در قفسه سینه داشتید، با پزشک خود تماس بگیرید.

مراقبت پس از لارنگوسکوپی

برای تسکین گلودرد می توانید یخ را مکیده یا با آب نمک غرغره کنید. مسکن های بدون نسخه یا قرص های گلودرد نیز می توانند کمک کنند.

فیلم لارنگوسکوپی حنجره

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *