انواع بیماریهای قلبی اصطلاحی است که شامل هرگونه اختلال در قلب است. بر خلاف بیماری قلبی عروقی، که مشکلات عروق خونی و سیستم گردش خون و همچنین قلب را توصیف می کند، بیماری قلبی به مسائل و ناهنجاری های موجود در قلب اشاره دارد.
انواع بیماریهای قلبی
انواع مختلفی از بیماری های قلبی وجود دارد که قسمت های مختلف اندام را تحت تأثیر قرار می دهد و به روش های مختلفی بروز می کند.
بیماری قلبی مادرزادی
این یک اصطلاح عمومی برای برخی از ناهنجاری های قلب است که از بدو تولد وجود دارد. مثال ها عبارتند از:
- نقص دیواره بین بطنی: زمانی اتفاق می افتد که بین این دو حفره قلب سوراخ وجود دارد.
- نقص انسداد: زمانی اتفاق می افتد که جریان خون از طریق حفره های مختلف قلب تا حدی یا کاملاً مسدود است.
- بیماری قلبی سیانوتیک: زمانی اتفاق می افتد که نقص در قلب باعث کمبود اکسیژن در بدن می شود.
آریتمی
آریتمی ضربان قلب نامنظم است. چندین روش وجود دارد که ضربان قلب می تواند ریتم منظم خود را از دست بدهد. این شامل:
- تاکی کاردی، هنگامی که قلب خیلی سریع می تپد.
- برادی کاردی، هنگامی که قلب خیلی آهسته می تپد.
- انقباضات زودرس بطن، یا ضربان های غیر طبیعی اضافی
- فیبریلاسیون، هنگامی که ضربان قلب نامنظم است.
آریتمی یکی دیگر از انواع بیماریهای قلبی هنگامی اتفاق می افتد که تکانه های الکتریکی در قلب که ضربان قلب را هماهنگ می کنند به درستی کار نکنند. این ها باعث می شود که قلب به شکل سریع، آهسته یا بسیار ناآرام ضرب و شتم شود. ضربان قلب نامنظم رایج است و همه افراد آنها را تجربه می کنند. افراد آن را مانند یک صدای لرزان احساس می کنند. با این حال، هنگامی که بیش از حد تغییر می کنند یا قلب آسیب می بیند و ضعیف می شود، باید جدی گرفته شوند و درمان شوند.
نکته:
آریتمی می تواند کشنده باشد.
بیماری عروق کرونر
عروق کرونر با گردش خون به عضلات قلب، مواد مغذی و اکسیژن را برای آن تأمین می کند. شریان های کرونر معمولاً به دلیل رسوب پلاک هایی که حاوی کلسترول هستند، بیمار یا آسیب دیده می شوند. ساخت پلاک، شریان های کرونر را باریک می کند و این باعث می شود قلب اکسیژن و مواد مغذی کمتری دریافت کند.
ضربان قلب و عروق
حفره های قلب به دلیل ضعف ماهیچه های قلب گشاد می شوند و نمی توانند خون را به درستی پمپ کنند. شایع ترین دلیل این است که به دلیل بیماری عروق کرونر، اکسیژن کافی به عضله قلب نمی رسد. این معمولاً بر بطن چپ تأثیر می گذارد.
انفارکتوس میوکارد
این همچنین به عنوان حمله قلبی، انفارکتوس قلبی و ترومبوز عروق کرونر شناخته می شود. جریان خون قطع شده بخشی از عضله قلب را آسیب می زند یا از بین می برد. این معمولاً در اثر لخته خونی ایجاد می شود که در یکی از شریان های کرونر ایجاد می شود و همچنین اگر شریانی به طور ناگهانی باریک یا اسپاسم شود، می تواند بروز کند.
نارسایی قلبی
نارسایی قلبی همچنین به عنوان نارسایی احتقانی قلب مشهور است، نارسایی قلبی هنگامی اتفاق می افتد که قلب خون را به طور مؤثر در بدن پمپ نکند.
سمت چپ یا راست قلب ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. به ندرت، هر دو طرف هم می توانند تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرند. بیماری عروق کرونر یا فشار خون بالا می تواند با گذشت زمان، قلب را بیش از حد سفت یا ضعیف کند تا به درستی پر و پمپ شود.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
این یک بیماری ژنتیکی است که در آن دیواره بطن چپ ضخیم می شود و باعث می شود که خون از قلب خارج نشود. این دلیل اصلی مرگ ناگهانی در ورزشکاران است. والدینی که دارای کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک هستند ۵۰ درصد احتمال انتقال این اختلال را به فرزندان خود دارند.
برگشت مجدد دریچه میترال
همچنین به عنوان تغییر مجدد دریچه میترال، نارسایی میترال یا ناسازگاری میترال شناخته می شود، این حالت زمانی اتفاق می افتد که دریچه میترال در قلب به اندازه کافی محکم بسته نشود. این اجازه می دهد تا خون هنگام بازگشت مجدداً به قلب بازگردد. در نتیجه، خون نمی تواند به طور موثر از طریق قلب یا بدن حرکت کند.
نکته:
افراد مبتلا به این نوع از انواع بیماریهای قلبی اغلب احساس خستگی و نفس کشیدن می کنند.
پرولاپس دریچه میترال
دریچه بین دهلیز چپ و بطن چپ کاملاً بسته نمی شود، به سمت بالا برآمدگی می کند، یا به داخل دهلیز باز می گردد. در اکثر افراد، این بیماری تهدید کننده زندگی نیست و هیچ درمانی لازم ندارد. برخی از افراد، به ویژه اگر این بیماری با تغییر مجدد میترال مشخص شده باشد، ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.
تنگی ریه
برای قلب سخت می شود که خون را از بطن راست وارد شریان ریوی کند زیرا دریچه ریوی خیلی محکم است. بطن راست برای غلبه بر انسداد باید سخت تر کار کند. یک نوزاد با تنگی شدید می تواند به رنگ آبی روشن شود. کودکان بزرگتر عموماً علامتی ندارند. اگر فشار در بطن راست خیلی زیاد باشد، درمان لازم است و ممکن است یک والونوپلاستی بالون یا جراحی قلب باز برای پاک کردن انسداد انجام شود.
علائم انواع بیماریهای قلبی بستگی به این دارد که کدام بیماری در فرد تأثیر می گذارد. اما علائم رایج شامل درد قفسه سینه، نفس نفس و تپش قلب است. درد قفسه سینه که در بسیاری از انواع بیماری های قلبی مشترک است، به عنوان آنژین یا آنژین صدری شناخته می شود و هنگامی رخ می دهد که بخشی از قلب اکسیژن کافی دریافت نمی کند.
آنژین می تواند در اثر وقایع استرس زا یا فشار بدنی ایجاد شود و به طور معمول کمتر از ۱۰ دقیقه طول می کشد. حملات قلبی همچنین می تواند در نتیجه انواع مختلف بیماری های قلبی رخ دهد. علائم حمله قلبی شبیه به آنژین است به جز اینکه ممکن است در هنگام استراحت رخ دهد و شدیدتر باشد.
علائم حمله قلبی بعضی اوقات می تواند شبیه سوء هاضمه باشد. سوزش سر دل و درد معده ممکن است ایجاد شود، و همچنین احساس سنگینی در سینه ایجاد می شود.
علائم دیگر حمله قلبی شامل موارد زیر است:
دردی که از طریق بدن حرکت می کند، به عنوان مثال از قفسه سینه به بازوها، گردن، پشت، شکم یا فک می رود.
- احساس سرگیجه
- تعریق فراوان
- تهوع و استفراغ
نارسایی قلبی همچنین نتیجه انواع بیماریهای قلبی است و هنگامی که قلب برای گردش خون بسیار ضعیف شود، نفس نفس می تواند رخ دهد. برخی از بیماری های قلبی بدون هیچ علائمی به خصوص در بزرگسالان مسن و افراد مبتلا به دیابت رخ می دهد.
اصطلاح “بیماری مادرزادی قلب” طیف وسیعی از شرایط را شامل می شود، اما علائم عمومی شامل موارد زیر است:
- تعریق
- سطح بالایی از خستگی
- ضربان سریع قلب و تنفس
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- رنگ آبی پوست
در موارد شدید، علائم می توانند از بدو تولد ایجاد شوند. اما ممکن است این علائم تا زمانی که فرد از ۱۳ سال بزرگتر نباشد بروز کند.
علل
بیماری های قلبی در اثر آسیب به تمام یا بخشی از قلب، آسیب دیدن شریان های عروق کرونر یا تامین ضعیف مواد مغذی و اکسیژن به اندام ایجاد می شود. برخی از انواع بیماری های قلبی مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک ژنتیکی هستند. اینها، در کنار نقایص مادرزادی قلب، می توانند قبل از به دنیا آمدن فرد رخ دهند.
چندین انتخاب در شیوه زندگی وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. این شامل:
- فشار خون بالا و کلسترول
- سیگار کشیدن
- اضافه وزن و چاقی
- دیابت
- سابقه خانوادگی
- رژیم غذایی نامناسب
- سن
- سابقه پره اکلامپسی در دوران بارداری
- برای مدت زمان طولانی مانند ایستادن در محل کار در وضعیت ثابت ماندن
وجود هر یک از این عوامل خطر، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به شدت افزایش می دهد. برخی مانند سن، اجتناب ناپذیر است. به عنوان مثال، هنگامی که یک زن به ۵۵ سالگی برسد، بیماری قلبی بیشتر محتمل می شود.
درمان انواع بیماریهای قلبی
دو خط اصلی برای درمان بیماری های قلبی وجود دارد. در ابتدا، فرد می تواند با استفاده از داروها اقدام به درمان وضعیت قلب کند. اگر این ها اثر مورد نظر را نداشته باشند، گزینه های جراحی برای کمک به اصلاح مسئله در دسترس هستند.
دارو
طیف گسترده ای از دارو برای انواع بیماریهای قلبی در دسترس است. بسیاری از آنها برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می شوند، اما برخی از آنها برای اهداف دیگر استفاده می کنند.
داروهای اصلی در استفاده از:
- استاتین ها برای کاهش کلسترول
- رقیق کننده خون مانند وارفارین برای جلوگیری از لخته شدن خون است.
- مسدود کننده های بتا، برای درمان سکته قلبی، نارسایی قلبی و فشار خون بالا
- مهارکننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) برای نارسایی قلبی و فشار خون بالا
پزشک با شما همکاری خواهد کرد تا بتواند دارویی بی خطر و مؤثر پیدا کند. آنها همچنین از داروهایی برای درمان شرایط اساسی که می توانند روی انواع بیماریهای قلبی و قلب تأثیر بگذارد، استفاده می کنند، مانند دیابت قبل از اینکه مشکل ساز شوند.
عمل جراحی
جراحی قلب برای افرادی که بیماری قلبی دارند گزینه ای است اما می تواند ناتوان کننده باشد. جراحی قلب گزینه ای فشرده است که مدت زمان زیادی را برای درمان صرف می کند. با این وجود، آنها می توانند در درمان انسداد و مشکلات قلبی که داروهای آنها ممکن است مؤثر نباشد به ویژه در مراحل پیشرفته بیماری های قلبی موثر باشند.
شایع ترین جراحی ها شامل موارد زیر است:
- آنژیوپلاستی: در این روش، یک سوند بالون برای گسترش عروق باریک باریک که ممکن است جریان خون به قلب را محدود کند، درج شده است.
- جراحی بای پس عروق کرونر: این جراحی اجازه می دهد تا جریان خون به قسمت مسدود شده از قلب در افراد مبتلا به عروق مسدود شده برسد.
جراحی برای ترمیم یا تعویض دریچه های معیوب قلب: ضربان سازها یا دستگاه های الکترونیکی که ضربان قلب را برای افراد مبتلا به آریتمی تنظیم می کند. پیوند قلب گزینه دیگری است. با این وجود، یافتن قلب مناسب با اندازه و نوع خون مناسب در زمان لازم، بسیار دشوار است. افراد در لیست انتظار برای ارگان های اهداکننده قرار می گیرند و بعضی اوقات می توانند سال ها منتظر بمانند.
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…