Subscribe Now
Trending News

مقالات

طب سنتی و گیاهان دارویی

ارتباط میان مزاج افراد و عمل حجامت 

ارتباط میان مزاج افراد و عمل حجامت

حجامت یکی از روش‌های توصیه شده در طب سنتی است که آثار اعجاب انگیزی در سلامت افراد دارد، اما شناخت مزاج افراد قبل از حجامت و تیغ کشیدن از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین ما در این پست قصد داریم به بررسی تأثیر مزاج افراد در انجام عمل حجامت، بپردازیم. پس با ما همراه باشید:

نظر دو تن از پزشکان طب سنتی در خصوص رابطه بین مزاج فرد و عمل حجامت

ما در این راستا، به سخنان دو تن از پزشکان فعال در حوزه طب سنتی استناد کرده و در نهایت به یک جمع بندی کلی می‌رسیم.

دکتر ناصر رضایی پور

  • دکتر رضایی‌پور، درباره ارتباط میان طبع و مزاج افراد با انجام عمل حجامت بیان داشته است: کسانی که تندرست هستند و مزاج صحی سرد یا خشک دارند یا دچار خشکی و سردی در پوست و عضلات هستند، نباید روش‌های دفعی که موجب کاهش گرمی و تری بدن می‌شود را به کار ببندند که از جمله این روش‌ها حجامت است.
  • از همین رو گفته شده است پس از ۶۰ سالگی نباید حجامت کرد، زیرا موجب غلبه خشکی و سردی بر پوست، عضلات و بدن می‌شود.
شرکت در آزمون رایگان مزاج شناسی طبایع

دکتر مهدی فهیمی

  • دکتر مهدی فهیمی مبنی بر اینکه با توجه به غلبه بلغم در بیشتر افراد، انجام حجامت، عملی مضر و زیان‌بار است، اظهار کرد: در فصل زمستان به‌صورت عام، غلبه بلغم یا افزایش رطوبت بدن و غلبه سردی و تَری اتفاق می‌افتد.
  • وی افزود: بر همین اساس در منابع طب سنتی از حجامت در فصل زمستان نهی شده مگر اینکه پزشک انجام آن را ضروری بداند اما حجامت در فصل بهار برای تمامی مزاج‌ها تجویز می‌شود.
  •  این کارشناس طب سنتی با اشاره به اظهارات اخیر اعضای انجمن طب سنتی ایران در مضر دانستن حجامت برای افراد با غلبه بلغم متذکر شد: این کارشناسان هنوز تفاوت فَصد و حجامت را نمی‌دانند؛
  • در فصد، خونگیری وسیع اتفاق می‌افتد اما در حجامت نهایتاً بین ۸۰ تا ۱۰۰ سی‌سی خون از بدن خارج می‌شود؛ در افرادی که مستعد پرفشاری خون هستند و حجم بخارات زیادی دارند، خروج خون ممکن است به ۲۰۰ سی‌سی هم برسد که به‌سود این افراد خواهد بود.
بیشتر بخوانید!
تقویم حجامت

فوائد انجام حجامت در افراد بلغمی در فصل بهار

  • این کارشناس طب سنتی با اشاره به تجربه طولانی‌مدت خود در انجام حجامت در افراد با طبع‌های مختلف خاطرنشان کرد: دیده نشده که در فصل بهار کسی که بلغمی است، حجامت موضعی (عام) کند اما خیر و برکتش نصیب وی نشود.
  • فهیمی درباره فوائد انجام حجامت در فصل بهار در افراد با غلبه بلغم تصریح کرد: بلغم سرد و تَر است در حالی که خون گرم و تَر بوده و زمانی که بادکشی در نقطه‌ای از بدن قرار می‌گیرد، فشار مکش زیر لیوان، از فشار منفی داخل قلب بالاتر است؛
  • بنابراین ما در این حالت یک فراخوان خون از تمامی نقاط بدن به‌سمت نقطه بادکش را مشاهده می‌کنیم و در فاصله پنج‌دقیقه‌ای که بادکش به‌روی نقطه‌ای از بدن قرار دارد، حدوداً سه مرتبه گردش کامل خون بدن از این نقطه عبور می‌کند و زمانی که این اتفاق می‌افتد، بلغم موضعی رسوب‌کرده در بافت‌های بدن توسط خون شروع به حرکت می‌کند.
  • وی افزود: قصد از حجامت فقط خونگیری نیست بلکه اصلاح مزاج بافتی بدن، اصلاح مزاج عمومی، تخلیه سموم بافتی بدن و گرم کردن موضع حجامت نیز با انجام حجامت اتفاق خواهد افتاد.
آشنایی با مهم‌ترین خواص کیمچی بر روی سلامتی
بیشتر بخوانید

ممنوعیت های حجامت

دکتر فهیمی درباره ممنوعیت‌های حجامت گفته است: انجام حجامت فقط برای افراد بسیار کم‌خون و زنان باردار (غیر از ماه چهارم و پنجم) توصیه نمی‌شود؛ افرادی که درگیر بیماری‌های غدد لنفاوی و دچار بیماری‌هایی مثل ویتیلیگو هستند زیرنظر پزشک حجامت کنند.

بانک جامع آموزش و اطلاعات مزاج

نتیجه گیری کلی

  • حجامت برای کسانی که مزاج سرد داشته و یا دچار غلبه سردی (بلغم) هستند خصوصاً در فصل زمستان مناسب نیست، مگر در فصل بهار، به صورت حجامت موضعی (عام) و با مشاوره پزشک انجام گیرد.
  • همچنین برای کسانی که دچار ضعف قوا هستند نیز حجامت همراه با خون گیری زیاد توصیه نمی‌شود.
  • حجامت در هوای بسیار گرم یا بسیار سرد عارضه ایجاد می‌کند و علاوه بر ناکارآمد بودن در دفع مواد زائد، می‌تواند موجب ضعف بیمار شود…

blank

دکتر ناصر رضایی پور

متخصص طب سنتی

blank

دکتر مهدی فهیمی

پزشک عمومی ؛ عضو انجمن استراتژی ایران؛ بنیانگذار موسسه بین المللی طب سنتی اسلامی ایرانیان ماد

درحال ارسال





امتیاز دهی کاربران


۰
(۰ رای)

برچسب ها

حجامت حجامت موضعی ضعف بیمار ضعف قوا طب سنتی طبایع غلبه بلغم مزاج سرد مهدی فهیمی ناصر رضایی پور هوای گرم

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *