گشنیز یکی از پرمصرف ترین سبزی های خوراکی است که به خانواده دو لپه های ها تعلق دارد. این گیاه بومی آسیای غربی و آفریقا می باشد ولی امروزه در بیشتر کشور های دنیا کاشت می شود. در حال حاضر ایران با تولید 65 درصد گشنیز کل دنیا، بزرگترین کشور تولید کننده این گیاه محسوب می شود. جالب است بدانید که در سال 2007 گشنیز به عنوان منحصر به فردترین چاشنی غذا انتخاب شد. خواص گشنیز علاوه بر آشپزی، در موارد پزشکی نیز استفاده می شود. ما در این مقاله شما را با جدیدترین آزمایشاتی که بر روی خواص گشنیز صورت گرفته، آشنا می کنیم.
کاهش قند خون
دانه های گشنیز و روغن اسانس آن هر دو دارای اثرات کاهش قند خون بر بدن انسان هستند. این خاصیت گشنیز بسیار زبانزد است به طوری که همیشه از افرادی که از دارو های کاهش قند خون استفاده می کنند، خواسته می شود که همزمان گشنیز مصرف نکنند. اگر قصد دارید به طور طبیعی دیابت را درمان کنید و قند خون خود را پایین بیاورید، باید خوردن گشنیز بیشتری در رژیم روزانه خود شروع کنید. مطالعات متعدد حیوانی این مفهوم را پشت سر گذاشته اند و نشان می دهند که خواص گشنیز می تواند به ترشح انسولین و کاهش قند خون کمک کند. یک مطالعه نشان داد که گشنیز در بهبود متابولیسم کربوهیدرات و افزایش فعالیت هیپوگلیسمی موثر است. امیدوارم مطالعات انسانی بیشتر به زودی صورت گیرد، اما به هر حال، بسیاری از مردم اثرات ضد دیابتی این ادویه را برای سنین بالا تجربه کرده اند.
درمان ناراحتی گوارشی
محققان دریافته اند که این گیاه مانند یک دارو ضد اسپاسم، عضلات گوارشی منقبض شده ای که باعث ناراحتی IBS و سایر اختلالات روده ای می شوند را، تسکین می دهد. مطالعه ای که در زمینه بیماری های گوارشی و علوم منتشر شده است، 32 نفر مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را بررسی کرد. این بیماری بسیار شایع است به طوری که 20 درصد آمریکایی ها از آن رنج می برند. این مطالعه به بررسی اثرات مصرف آماده سازی حاوی گشنیز در مقایسه با مصرف دارونما پرداخته است. پس از هشت هفته، افرادی که از گشنیز استفاده کرده بودند، شدت و فراوانی درد و ناراحتی شکمشان به شدت پایین آمده بود.
کاهش فشار خون
برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، مصرف این ادویه باعث کاهش فشار خون می شود. خواص گشنیز نه تنها باعث تقویت فعالیت روده می شود، بلکه دارای اثر دیورتیک بر بدن است که برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار مفید است. هنگامی که فشار خون بالا را درمان می کنید، خطر ابتلا به بیماری های جدی و مرگبار مانند لخته های خون و سکته مغزی را نیز کاهش می دهد.
مبارزه با مسمومیت غذایی
مطالعات متعدد نشان می دهد که گشنیز در میان بسیاری از گیاهانی است که اثرات ضد میکروبی قوی بر پاتوژن های خوراکی دارند. هنگامی که شما از آن در آشپزی خود استفاده می کنید، در واقع یک لایه محافظ را در برابر خطر مسمومیت غذایی اضافه کرده اید. گشنیز در واقع شامل یک ترکیب ضد باکتریایی است که ممکن است به طور خاص در برابر سالمونلا مبارزه کند، که مسئول هر سال یک میلیون بیماری در دنیا است. گشنیز حاوی مقادیر بالا دودننال، یک ترکیب طبیعی است که در واقع دو برابر قدرتمندتر از آنتی بیوتیک ها است و می تواند به شما در مبارزه با سالمونلا کمک کند. با اضافه کردن این ادویه به رژیم غذایی، می توانید خود را در برابر مسمومیت غذایی در امان نگه دارید.
بهبود سطح کلسترول
مطالعات نشان داده است که با ترکیب گشنیز در رژیم غذایی، شما می توانید سطوح کلسترول بد را کاهش دهید در یک آزمایش حیوانی، کاهش معنیداری در کلسترول بد یا LDL و افزایش کلسترول سالم یا HDL در نمونه هایی که گشنیز مصرف کرده بودند، مشاهده شد. بنابراین اگر شما قصد دارید کلسترول را به طور کلی پایین بیاورید و LDL را به HDL کلسترول متصل کنید، این ادویه ها ممکن است مفید باشد.
کمک به عفونت های دستگاه ادراری
دانه های گشنیز در کاهش علائم عفونت ادراری یا UTI کمک می کنند. به ندرت 1.5 قاشق چای خوری بذر گشنیز را در دو فنجان آب بخورید. بهتر است آن را به وعده صبحانه خود اضافه کنید. گشنیز کمک می کند تا ناراحتی و درد در ارتباط با UTI شما کاهش یپیدا کند.
منبع: https://asanteb.com
فواید گشنیز کاهش فشار خون کاهش قند خون
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…