سوزش چشم چیست ؟
سوزش چشم عارضهای ناخوشایند و آزاردهنده است که با نشانهها و علتهایی همراه است و گاهی اوقات ممکن است که بهراحتی نتوان دلیل آن را تشخیص داد. سوزش چشم در بعضی مواقع نیازمند درمانهای جدیتر است. در این مقاله ما را همراهی کنید تا شما را با علل و دلایل شایع سوزش چشم و نشانه آنها آشنا کنیم.
کلینیک چشم پزشکی صدرا ارائه دهنده کلیه خدمات چشم در اصفهان
علت سوزش چشم
معمولا به ایجاد حس خارش یا ناراحتی در چشمها، سوزش چشم گفته میشود. در ادامه، دلایل شایع سوزش چشم را بیان میکنیم.
۱. پلکآماس یا بلفاریت (Blepharitis)
بلفاریت با ایجاد پوستهایی ورقهورقه و شبیه شوره در لبهی پلک ها بروز میکند. بلفاریت بر اثر عفونت باکتریایی ایجاد میشود. نشانههای دیگر بلفاریت شامل تورم و قرمزی چشم است.
۲. خشکی چشم
خشکی چشم زمانی ایجاد میشود که مجاری اشک، اشک کافی یا نوع مناسبی از اشک را تولید نمیکنند. خشکی چشم بیشتر در زنان و افراد مسن بروز میکند. سایر نشانههای خشکی چشم عبارت است از:
درد
قرمزی چشم
سنگینی پلکها
تاری دید
۳. آلرژیهای چشمی
آلرژیهای چشمی که با نام ورم ملتحمهی آلرژیک (allergic conjunctivitis) نیز شناخته میشود، زمانی اتفاق میافتد که مواد تحریککنندهای وارد چشم میشود و بدن نیز با تولید هیستامین به این مواد واکنش نشان میدهد و درنتیجه چشم دچار سوزش میشود. موادی که معمولا موجب آلرژیهای چشمی میشوند شامل گردوغبار، دانههای گرده، دود، عطرها، شورهی بدن حیوانات و موادغذایی است. سایر نشانههای آلرژی چشمی عبارتاند از:
قرمزی
اشک و تورم
خارش چشم
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خشکی چشم در سایت کلینیک چشم پزشکی صدرا کلیک کنید
۴. آفتابسوختگی چشم
قرار گرفتن بیشاز حد درمعرضاشعهی فرابنفش (UV) موجود در نور خورشید موجب آفتاب سوختگی چشم میشود که به آن فوتوکراتیتیس (photokeratitis) نیز گفته میشود. آفتابسوختگی چشم علاوهبر سوزش چشم نشانههای دیگری نیز دارد که عبارتاند از:
حساسیت به نور
درد
احساس وجود ریگ در چشم
ریزش اشک
۵. روزاسهی چشمی (ocular rosacea)
روزاسهی چشمی بیماریای است که باعث التهاب پلکها میشود. روزاسهی چشمی افرادی را درگیر میکند که دچار آکنه روزاسه (acnerosacea) هستند. آکنه روزاسه مشکلی پوستی است که باعث قرمزی و گرگرفتگی صورت میشود. سایر نشانههای روزاسهی چشمی عبارت است از:
درد
حساسیت به نور
کاهش بینایی در موارد شدید
۶. ناخنک (Pterygium)
ناخنک رشد بافتی گوشتی روی سفیدی چشم است. ناخنک معمولا در نزدیکترین قسمت سفیدی چشم به بینی رخ میدهد، البته گاهی در بخش بیرونی چشم نیز ظاهر میشود. تصور میشود که عامل ایجاد ناخنک، ترکیبی از خشکی چشم و اشعهی UV است. نشانههای ناخنک عبارت است از:
سوزش چشم
خارش
قرمزی
تورم
در بعضی موارد، رشد این بافت گوشتی گسترش مییابد و قرنیه را نیز میپوشاند و بر بینایی نیز اثر میگذارد.
برای خواندن مقاله ناخنک در سایت کلینیک چشم پزشکی صدرا کلیک کنید
انتشار:
منبع: چشم پزشکی صدرا
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…