آیا تا بحال با واژه سکته چشمی روبرو شده اید ؟
در این مقاله شما را با واژه جدیدی به نام سکته چشمی آشنا میکنم ،اگر رگهای خونی که از عصب بینایی بیرون میآیند و به سمت شبکیه چشم میروند دچار انسداد و گرفتگی شوند و خون نتواند جریان پیدا کند، به نام انسداد شریان (سرخرگ) مرکزی شبکیه چشم خوانده میشود که می تواند به سکته چشم منجر شود.این بیماری ناشی از اختلال در خون رسانی به عصب بینایی بوده و باعث کاهش ناگهانی حدت بینایی یا دید محیطی خواهد شد. عصب بینایی مشابه کابل سیمی می باشد که حاوی حدود یک میلیون رشته سیم مستقل یا عصب های بینایی است. هر کدام از رشته های عصبی حامل اطلاعات مربوط به قسمتی از بینایی بوده و آنها را به مغز منتقل می کنند.
برای مشاهده مقالات بیشتر د سایت کلینیک چشم پزشکی صدرا کلیک کنید .
فرم شایع این بیماری اصولا در افراد بالای 50 سال رخ می دهد و عموما ارتباطی با بیماریهای دیگر ندارد اگر چه در بیماران فشار خونی و مبتلا به مرض قند شایعتر است.در این بیماران قطع ناگهانی خون رسانی به قسمتی از عصب، منجر به ایجاد حالتی مشابه سکته مغزی در عصب بینایی می شود.
علائم نشان دهنده سکته چشم
افرادی که دچار سکته چشم میشوند معمولا علائم هشداردهنده کمی دارند. بیشتر این افراد به محض بیدار شدن از خواب در صبح، دچار کاهش بینایی در یک چشم میشوند که دردی هم ندارد. برخی از این افراد یک ناحیه تاریک یا سایه ای را در نیمه بالایی یا پایین میدان بینایی خود میبینند. سایر علائم سکته چشم شامل کاهش کنتراست (تقابل) بینایی و کاهش واکنش به نور است.
اگر چشم پزشک به وجود سکته چشم در شما شک کند، تاریخچه پزشکی و سلامتی و بیماریهای شما را بررسی میکند و از شما میپرسد که آیا بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشارخون بالا و کلسترول خون بالا دارید یا خیر؟ چشم پزشک با بزرگ کردن چشم شما، عصب بینایی و شبکیه را امتحان میکند. همچنین عصب بینایی را از نظر کمرنگی یا ورم دیسک بینایی بررسی میکند.
علل سکته چشم چیست ؟
کاهش جریان خون در رگهای قسمت جلویی عصب بینایی باعث سکته چشم میشود. عصب بینایی مثل یک سیم فلزی، مغز را به چشم وصل میکند و حاوی میلیونها رشته عصبی و رگ خونی است. اگرچه سکته چشم میتواند در اثر انسداد کامل رگ خونی تغذیه کننده عصب بینایی رخ دهد، ولی میتواند در اثر کاهش جریان خون چشم هم اتفاق بیفتد.اگر ذخیره غذایی و اکسیژن عصب بینایی قطع شود، بافت عصبی دچار آسیب شده و از بین میرود و در نتیجه باعث کاهش بینایی میشود. برخی چشم پزشکان معتقدند داروهای ضد فشارخون جدید که قوی هم هستند، فشارخون را در هنگام خواب خیلی پایین میآورند و باعث سکته چشم میشوند.
درمان سکته چشم
زمانی که سرخرگ بسته شود و یا اینکه خون به عصب بینایی نرسد، راهی برای درمان وجود ندارد، در حالیکه اگر سیاهرگ بسته شود، آمپولهایی به چشم وارد میکنند که ورم چشم را کاهش میدهد و تا حدی بینایی را به چشم بر میگرداند.
آیا میدانید با یک کلیک میتوانید در سایت کلینیک چشم پزشکی صدرا نوبت اینترنتی دریافت نمایید
آیا درمانی برای سکته چشم وجود دارد؟
کلینیک چشم پزشکی صدرا ،در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و اگر چه در نیمی از بیماران بعد از بر طرف شدن تورم اولیه دید مرکزی اندکی بهبود می یابد ولی دید محیطی معمولا بهتر نخواهد شد.
انتشار:
منبع: چشم پزشکی صدرا
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…