علف لیمو نوعی گیاه بوتهای چند ساله است که به خانواده گندمیان تعلق دارد. از دیگر نامهای این گیاه میتوان به مورادی همچون چمن معطر، پوتار، ناگرد و کاه مکی اشاره کرد. از آنجا که این گیاه بویی شبیه به لیمو دارد در بیشتر قسمتهای دنیا به آن علف لیمو میگویند. بومیهای آمریکایی همچون آزتکها و مایاها اولین کسانی بودند که به خواص این گیاه پی بردند و از آن برای درمان بسیاری از مشکلات خود استفاده کردند. این گیاه بومی مناطق استوایی است اما امروزه در بیشتر قسمتهای دنیا رشد میکند. شما می توانید علف لیمو را در بخشهای وسیعی از استان مرکزی و اردبیل مشاهده کنید. برای آشنایی بیشتر با این گیاه ما را همراهی کنید.
خواص علف لیمو
بررسیها نشان میدهد که این گونه، از مهمترین گیاهان دارویی است. شما میتوانید در علف لیمو ترکیبات مفیدی همچون نتی اکسیدانها، فلاونوئیدها و ترکیبات فنولی مانند لوتئولین، گلیکوئید، کورستین، کامپرلو، الیمیکین، کاتچول، اسید کلروژنیک و کافئین اسید را مشاهده کنید. اما مهمترین ترکیب این گیاه که مسئول بوی لمو مانند آن نیز میباشد، سیترال بوده که دارای ویژگیهای ضد قارچی و ضد میکروبی است. اسانس این گیاه دارای کاربرد بسیار وسیع در صنایع آرایشی و بهداشتی است و سالانه 6000 تن از اسانس علف لیمو در جهان تولید میگردد. از مهمترین کشورهای تولید کننده این گیاه میتوان به آمریکا و برزیل اشاره کرد.
کاهش کلسترول
کارشناسان تغذیه طی مطالعاتی که در سال 2011 در دانشگاه پزشکی توکیو انجام دادهاند، دریافتند که این گیاه سرشار از خواص آنتی هایپرلیپیدمیک و آنتی هایپرکلسترولیک است. این ویژگیها باعث میشود تا سطح کلسترول شما استاندارد باقی بماند. مطالعات در مورد مصرف منظم این ماده تاثیر قابل توجهای در حفظ سطح سالم تری گلیسیریدها و کاهش کلسترول LDL را نشان داده است. این امر در جلوگیری از انباشت لیپیدها در رگهای خونی نقش داشته و باعث جریان خون آزاد در شریانها می شود. اینگونه شما میتوانید شانس احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی نظیر آترواسکلروز کاهش دهید.
پیشگیری از سرطان
این گیاه در درمان انواع مختلف سرطانها بدون تاثیر بر سلولهای طبیعی سالم بدن موثر نقش دارد. تحقیقات انجام شده برای اثبات فعالیت ضد سرطانی علف لیمو نتایج پیشرونده در پیشگیری از سرطان پوست را نشان داده است. مطالعات بالینی و دو مرحله ای دانشگاه پزشکی لندن حاکی از این است که یک جزء خاص، سیترال، که در این گیاه وجود دارد، به مهار رشد سلولهای سرطانی کبدی در فاز اولیه کمک میکند و مانع تولید هرچه بیشتر سلولهای سرطانی می شود. محققان ژاپنی نیز اثبات کردهاند که مصرف علف لیمو بوسیله اثر آپوپتوز از سرطان پستان که یکی از رایج ترین سرطانها میباشد، جلوگیری میکند.
درمان اختلالات معده
همان طور که در بالا نیز اشاره شد، این گیاه دارای خواص آنتی باکتریال و ضد میکروبی فراوانی است. این موضوع میتواند به درمان بسیاری از بیماریهای گوارشی کمک کند. دانشمندان بر این باور هستند که مصرف عصاره این گیاه عفونتهای ناشی از پاتوژنهای مختلف مانند هلیکوباکتر پیلوری و اشرشیا را از بین میبرد. این ویژگیهای علف لیمو در پیشگیری از اختلالات دستگاه گوارش مانند زخم معده و تحریک عملکرد روده، مفید است. برای سالها مشکلاتی نظیر یبوست، کولیت اولسراتیو، اسهال، تهوع و درد معده را با استفاده از این گیاه درمان میکردند.
سم زدایی بدن
خواص دیورتیک این گیاه در پاک کردن و سوزاندن مواد سمی مضر از بدن موثر هستند. این امر به تنظیم ارگانهای مختلف بدن، از جمله کبد و کلیه کمک میکند. این موضوع میتواند به صورت موثری باعث کاهش سطح اسید اوریک شود. اثر دیورتیک علف لیمو در افزایش مقدار و فراوانی ادرار نقش دارد که این امر به حفظ سلامتی گوارشی، از بین بردن چربیهای جمع آوری شده و تخلیه فلزهای سنگین از بدن منجر میشود.
درمان عفونتها
از این گیاه به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی یاد میشود. به علت خواص ضد میکروبی و ضد قارچی، این گونه در درمان مشکلاتی نظیر کرم سلولی، زخم، بیماری پای ورزشکار و عفونتهای دستگاه ادراری موثر است. مطالعات نشان داده است که با استفاده از مهار رشد پاتوژنها، علف لیمو باعث درمان عفونتهای پوستی نظیر زخم زرد، جوش، جزام و سلولیت میشود. به همین دلیل است که از عصاره این گیاه در ساخت بسیاری از کرمها و لوسیونهای مراقبت از پوست استفاده میشود. در یک مطالعه 2014 که توسط دانشمندان سوئدی انجام شد، 20 بیمار که با مشکلات عفونتی دست و پنجه نرم میکردند در معرض عصاره این گیاه قرار گرفتند. بعد از یک دوره درمان یک هفتهای، 15 نفر از آنها اعلام کردند که به طور کامل بهبود پیدا کردند.
منبع: https://asanteb.com
خواص داروهای گیاهی درمان بیماری ها کاهش کلسترول
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…