Subscribe Now
Trending News

مقالات

سبک زندگی

5 روش مقابله با عوامل استرس زا 

5 روش مقابله با عوامل استرس زا

چگونه با چالش ها و عوامل استرس زا برخورد کنیم؟ پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توان با چالش‌ها روبرو شد، همیشه آسان نیست، اما نگاه صادقانه به موقعیت‌هایمان وتجربه احساساتی که آنها ایجاد می‌کنند و جستجو در درون خودمان برای پاسخ‌ها می‌تواند غالباً نتایج تعجب آوری بدنبال داشته باشد.

وقتی افراد با شرایط دشوار یا استرس زا روبرو می‌شوند، توجه نمی‌کنند که چگونه با آنها کنار بیایند. گاهی اوقات احساسات منفی ناشی ازاین موقعیت‌ها می‌تواند طاقت فرسا وبدون راه حل باشد. با این حال، شرایط چالش برانگیزی که درزندگی با آنها روبروهستیم اغلب مواردی هستند که بیشترین فرصت را برای رشد شخصی برایمان فراهم می‌کنند.

مقابله با چالش‌ها و عوامل استرس‌زا

نکات زیر در مورد نحوه مقابله با موقعیت‌های مختلف می‌تواند به عنوان یک راهنما به شما کمک کند. هر وضعیت متفاوت است و ممکن است پاسخ متفاوتی بخواهد، اما برخی از اصول، پایه هستند و نحوه برخورد با عوامل استرس‌زا یا چالش‌ها می‌تواند در بسیاری از شرایط کاربرد داشته باشد. در ادامه چند ایده برای مقابله با چالش‌ها و عوامل استرس‌زا را بخوانید:

آرامش خود را حفظ کنید

1. آرامش خود را حفظ کنید

اولین قدم اساسی برای مقابله با وضعیت استرس‌زا شامل آرام کردن واکنش بدن است. برای کمک به معکوس کردن مکانیسم مبارزه یا پرواز (یک واکنش فیزیولوژیک است که جانوران و انسان‌ها ممکن است در پاسخ به ادراکاتِشان نسبت به موقعیت‌های خطرناک، حمله، یا در اقدام برای نجات خود نشان می‌دهند، نسبت به تهدیدات، با مجموعه‌ای از ترشحات در کل دستگاه عصبی سمپاتیک پاسخ می‌دهند، که این واکنش دلیل اصلی جنگ یا گریزشان می‌شود.) که بدن در هنگام استرس از آن استفاده می‌کند، از تکنیک‌های کاهش استرس استفاده کنید.

اگر واقعاً درمعرض خطرجسمی‌ هستید، این واکنش می‌تواند به شما درحفظ امنیت کمک کند. اگر تهدید شما روانی و ذهنی است، یا نمی‌توان از نظر جسمی ‌با آن مقابله کرد، یک پاسخ توام با حرکت می‌تواند احساس شما را تخلیه و تبدیل به واکنش عاطفی‌تری کند، تا اینکه تبدیل به بیماری نشود.

شاخص توده بدنی (BMI) چیست؟
بیشتر بخوانید

احساسات خود را دریابید

2. احساسات خود را دریابید

احساسات منفی مانند اضطراب، تنهایی و عصبانیت ناخوشایند، ولی مفیدند. زیرا اطلاعاتی را در مورد موقعیت‌هایی که در آن قرار داریم به ما می‌دهد و الهام‌بخش ما در اقدامات بعدی زندگی می‌شود. بعضی اوقات این احساسات می‌توانند آنقدر قوی باشند که احساس کنید دارید غرق می‌شوید یا آنقدر ناخوشایند باشند که نمی‌دانید چطور با آنها برخورد کنید وگاهی برای مقابله با آنها به سمت رفتارهای ناسالم برویم. اما اگر بتوانید با آنها روبرو شده وحسشان کنید و حتی متوجه شوید که درکجای بدن شما ظاهر می‌شوند (سفتی در قفسه سینه، درد در گلو، سردرد) مقابله با آنها راحت‌ترمی‌شود.

همچنین مهم است که چه احساسی را تشخیص می‌دهید و چطور به این اگاهی می‌رسید (عوامل تسریع کننده چیست؟). از این طریق می‌دانید که چه وقت ،وقت عمل است،  بنابراین می‌توانید تصویری واضح‌تر از آنچه نیاز به تغییر دارد داشته باشید. همانطور که تنش را دربدن احساس می‌کنید، یاد بگیرید که با ریلکس کردن عضلات به آرامش برسید.

احساسات خود را بنویسید

3. احساسات و افکار خود را بنویسید

برای بسیاری از افراد، نوشتن احساسات و افکار روی کاغذ بسیار مفید است. برای کسانی که می‌دانند چطور با احساسات استرس‌زا مقابله کنند، نوشتن این احساسات راه مفیدی است. با نوشتن درباره آنچه احساس می‌کنید و دلیل آن، پس از این طوفان فکر (نوشتن از هجوم احساسات مختلف روی کاغذ) دارای فواید سلامتی زیادی هستند، راه حل‌های زیادی خود را نشان می‌دهند.

این امر احتمالاً به این دلیل است که روند نگارش از این طریق به رها کردن احساسات منفی کمک می‌کند، ایجاد قدرت می‌کند و می‌تواند به ما کمک کند تا بفهمیم چگونه می‌توان با استرس‌های بعدی مقابله کرد. مقابله به معنای حصارکشی بدور احساسات و افکار منفی نیست، بلکه به این مفهوم است که بتوانید احساسات‌تان را ببینید و اینکه بررسی کنید از کجا به وجود می‌آیند و با برخی از راه حل‌های مناسب، مشکل را برطرف کنید.

چگونه می توانیم مشاجره را پایان دهیم و یکدیگر را درک کنیم؟
بیشتر بخوانید

هنگامی‌که بدن خود را آرام کردید و احساسات خود را درک کردید،  هنگام کار با روش‌های مقابله با چالش‌ها، ابراز احساس روی کاغذ می‌تواند واقعاً به شما کمک کند. با این حال،  هنگامی‌که احساسات خود را بررسی می‌کنید، ممکن است نسبت به بعضی چیزها بدبین‌تر شوید. دیدگاه شما از زندگی ممکن است بیش از حد منفی باشد. مهم است که از افکار بدبینانه و تحریفات شناختی، آگاهی داشته باشید و قبل از ارائه راه حل، دیدگاه خوش‌بینانه‌تری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: 13 روش رهایی از منفی بافی و افکار منفی

تغییرات مثبت

4. تغییرات مثبت ایجاد کنید

اکنون که آرام هستید، می‌دانید چه احساسی دارید و به چه دلیلی، برای تغییرات برنامه‌ریزی کنید و به دنبال فرصت‌های موجود در برنامه خود باشید. درنهایت، احساسات قوی که با شرایط استرس‌زا همراه است، می‌تواند ما را وادار کند تا عملیاتی باشیم و یاد بگیریم چگونه با چالش‌های پیش رو روبرو شویم. پس از تحلیل وضعیت و احساسات خود،  قدم‌های عاقلانه‌تری را برای تغییرات مثبت بردارید. حتی تغییرات کوچک می‌تواند منجر به نتایج قابل توجهی شود.

به عنوان مثال، اگر شما در مورد شغل جدید استرس دارید، 30 دقیقه جستجو در اینترنت می‌تواند به شما احساس قدرت بیشتری بدهد تا 30 دقیقه استرس، ترس یا افسردگی فلج کننده. حرکت در جهت صحیح، حتی اگر به کندی انجام شود، می‌تواند به کاهش برخی از احساسات در وضعیت استرس‌زا کمک کند.

اگر نمی‌توانید حرکتی کنید، یا کاری را سریعاً انجام دهید، به یک فعالیت مشغول شوید تا ذهن شما از آنچه شما را ضعیف کرده دور شود. حالا که با مشکل برخورد کرده‌اید زمان آن رسیده است که به جلو بروید. در دام شایعات گرفتار نشوید. با یک دوست پیاده روی کنید، یک فیلم خنده دارببینید، کاری برای کسی انجام دهید و ذهن خود را از موقعیت دور کنید.

7 چای آرامش بخش برای داشتن خوابی راحت
بیشتر بخوانید

از دوستانتان کمک بگیرید

5. از دوستانتان کمک بگیرید

با ارتباط برقرارکردن با سایرین و داشتن یک حلقه از دوستان، از فواید بی شمارآن مانند مدیریت سلامتی و مدیریت استرس استفاده ببرید، بنابراین استفاده از پشتیبانی اجتماعی می‌تواند به عنوان بخشی از استراتژی شما در نحوه برخورد با زندگی مؤثر باشد. داشتن برخی از دوستی‌های حمایتی که شامل گوش دادن خوب و ارتباط صادقانه و توصیه‌های خوب است، برای ادامه حیات عاطفی ضروری است.

دنبال کسانی باشید که بخوبی به شما گوش دهند در این صورت کمتر احساس تنهایی می‌کنید، توصیه‌های عاقلانه دوستان، هنگام انجام کار برای شما مفید است، یک عقیده صادقانه می‌تواند به شما کمک کند آنچه دیدنش برایتان سخت باشد را بهتر ببنید. دوستی که با شما به  تفریح می‌آید می‌تواند شما را از عوامل استرس ‌زا رها کند. اما اگر این پیشنهادات را امتحان کرده‌اید و هنوز هم نیاز به پشتیبانی دارید، ممکن است وقت آن باشد به دیدن یک متخصص بروید. (دلیل وجودشان دقیقا همین است!)

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *