درختچه دارچین، درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین، بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن بعنوان ادویه بکار میرود. در قرون وسطی دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تاکید دارند. در غذا یا بعنوان چای از آن استفاده می کنند دارچین به صورت دم کرده همراه با چای مصرف میشود و در ساختن بسیاری از داروهای گیاهی کاربردهای مهمی دارد.
خواص درمانی دارچین:
Cinnamon نام علمی Cinnamomum zelanicumکلیات گیاه شناسی دارچین، از قدیم الایام در دنیا بکار میرفته است در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلفه مصرف می شده است. اسم دارچین Cinnamon از کلمه عربی Kinnamon مشتق شده و در مراسم مذهی یهودیان بکار می رفته است.
یک قاشق مرباخوری پودر دارچین، به اندازه یک لیوان آب انار حاوی آنتی اکسیدان است.
1. دارچین، سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین C ،K، منگنز و فیبر است.
2. عفونت های قارچی. برطبق انستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) میتواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
3. استنشاق روغن دارچین، تمرکز ذهنی و حافظه را بهبود می بخشد.
4. برای پیشگیری از فاسدشدن گوشت به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
5. پاشیدن مخلوطی از روغن دارچین، میخک، اکالیپتوس، لیمو و رزماری ۹۹درصد باکتری های موجود در فضا را از بین می برد.
6. افزودن آن به چای، گرفتگی سینه و مجرای تنفسی را التیام می بخشد.
7. افزودن آن به چای و سوپ حالت تهوع را کاهش می دهد.
8. در برخی بیماران مبتلا به آسم و دارای خلط غلیظ در سینه مفید میباشد.
9. بیماری آلزایمر. برطبق تحقیقات جدید، مواد موجود در دارچین، میتواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
10. اچ آی وی. تحقیقات جدید نشان میدهد که دارچین، میتواند بصورت بلقوه بر ضد ویروس اچ آی وی، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی ۱ و ۲ نوع چینی (سنا) آن میباشد.
11. بیماری ام اس (Multiple Sclerosis). دارچین، میتواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و بجای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده میشوند، مصرف شود.
12. یکی از خواص دارچین، به دلیل طبیعت گرم آن، افزایشدهنده قوای جنسی است.
13. کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پر دارچین، میتواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد.
14. دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد.
15. دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.
16. افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین، در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.
17. دارچین، رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد.
18. بهترین دارو برای دردهای عضلانی است.
19. به عنوان تب بر استفاده می شود.
20. دارچین، خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید.
21. حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین، بهترین دارو است.
22. اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت میتوان گفت دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در آن ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.
23. دارچین، رگ ها را باز میکند و باعث بهبود گردش خون میشود.
24. برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.
25. دارچین دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی میتوان گفت که اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیک دارد.
26. استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را از حمله باکتری و ویروس محافظت میکند.
27. دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کنندۀ عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار میرود.
28. همچنین، به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف میشود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار میرود.
29. از دارچین برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده میشود.
31. مصرف عسل و پودر دارچین علاوه بر درمان درد و نفخ معده، زخم معده را نیز درمان میکند.
32. نیرو بخش و مقوی است و برای خفقان، وسواس، وحشت و جنون و تقویت معده و کبد و رفع بدبویی دهان، قطع سرفه های رطوبی، تنگی نفس بسیار مفید است. خوردن دم کرده آن با سرکه و مصطکی برای سکسکه رطوبی نافع است. ضماد آن برای رعشه و رفع تب و لرزهای بلغمی و سوداوی و تسکین درد آن مفید است.
33. دارچین، علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد. برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت درمانی آن بهره ببرید، میتوانید موقع دم کردن چای، مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.
خواص داروئی دارچین:
این دارو رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت جوان نگه می دارد. دارچین، برای زیاد شدن و بازیافتن نیروی جنسی نیز بکار می رود کلیه را گرم می کند و ضعف کمر و پاها راازبین می برد و کم خونی را درمان می کند. دارچین، بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و جدیدا در آمریکای شمالی و کانادا کرم هایی ببازار آمده که دارای دارچین است و برای رفع درد بکار می رود .حتما تا بحال متوجه شده اید که بعد زا خوردن یک دونات دارچین، در همه چیز را زیبا می بینید و چقدر آرام هستید. این خاصیت دارچین است زیرا دارچین اثر آرام کنده وشاد کننده درد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است.
و در حقیقت می توان گفت دارچین، والیوم گیاهی است زیرا در دارچین ماده ای است بنام Cinnamodehyde که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش درد. اثر مهم دیگر دارچین پائین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را بصورت قرص و کپسول درآورده اندکه بعنوان تب بر بکار می رود. دارچین رگها را باز می کند و اثر خوبی در گردش خون دارد. دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی می توان گفت که اثر پنی سیلین و آنتی بیوتیک را به مقدر زیادی دارا است.
اگر حس کردید که ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید چای دارچین را فراموش نکنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است . یکی از دانشمندان انگلیسی در کتابی که قرن نهم تالیف نمود ادعا کرد که دارچین معده را تمیز و آرام و قوی می کند. بنابراین اگر ناراحتی معده دارید حتما از دارچین استفاده کنید دارچین با این همه خواص طعم بسیار خوبی دارد. حتی اگر چای معمولی می نوشید آنرا با یک قطعه پوست دارچین بهم بزنید که طعم آنرا بهتر کند. بی دلیل نیست که در گذشته سلمانی ها که در حقیقت دکترهای طب قدیم بودند به مشتریهای خود چای دارچین می دادند!
ادویه دارچین خواص داروییدارچین خواص درمانی دارچین دارچین دارچین و لاغری روغن دارچین طعم خوش دارچین فواید دارچین گل دارچین
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…