Subscribe Now
Trending News

مقالات

چشم و بینایی

نشانه های بیماریهای خطرناک چشم را بشناسید 

نشانه های بیماریهای خطرناک چشم را بشناسید

نشانه های بیماریهای خطرناک چشم را بشناسید 

اختلال چشم عموما نشانه ای از بیماری های خطرناک دیگر است. در این نوشتار با ۱۴ اختلال چشم آشنا خواهید شد که هر یک بر بیماری خطرناکی دلالت دارد.

شاید از دانستن این‌که چشم چیزهای زیادی درباره‌ی سلامت شما می‌گوید شگفت‌زده شوید. رنگ‌های غیرمعمول، دانه‌ها، و برآمدگی‌ها تنها بینایی‌تان را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. اغلب می‌توان مشکلات سلامتی جدی را با نشانه‌های عجیب در چشم‌ها تشخیص داد. ممکن است این ۱۴ اختلال چشم علامت یک مشکل واقعی باشد.

اختلال چشم

۱. ورم پلک پایین

اکثر آدم‌ها دچار این اشتباه می‌شوند که فکر می‌کنند یک دانه یا توده در پلک پایین فقط گل‌مژه است. با این حال اگر ورم برطرف نشد، می‌تواند واقعا یک سرطان نادر باشد. سرطان غده سباسه مانند گل مژه به نظر می‌رسد، اما ماه‌ها باقی می‌ماند و هم‌چنان در همان نقطه ظاهر می‌شود.

۲. ریزش ابرو

وقتی قسمت بیرونی ابروی یک فرد شروع به ریزش یا کم‌پشت شدن می‌کند، اصلا آن را نادیده نگیرید. از دست دادن بخش بیرونی ابرو واقعا یک علامت شایع بیماری تیروئید است.

۳. دید موج‌دار یا سوسو زننده

این عموما نشانه‌ی آن است که میگرن شدید در حال آغاز است. طوری به نظر می‌رسد که انگار لبه‌های دید شما تکان می‌خورد، انحنا دارد، ‌یا سوسو می‌زند. اگر این برای شما اتفاق می‌افتد، سعی کنید استراحت کنید و مسکن مصرف کنید.

۴. سرخی چشم

اگر سفیدی چشم‌هایتان دائم صورتی یا قرمز به نظر برسد نشانه‌ی آن است که چیزی آنها را اذیت می‌کند. این معمولا علامت اولیه‌ی آلرژی است. ممکن است به خوراکی، گرده، گیاه، قارچ، یا مواد شیمیایی دیگر آلرژی داشته‌باشید. مهم است که قبل از این‌که منشأ آلرژی سبب واکنش‌های شدیدتر شود، ‌آن را پیدا کنید.

تاثیر داروهای افسردگی بر چشم
بیشتر بخوانید

۵. مشکلات بینایی ناگهانی

اگر چشم‌هایتان ناگهان از کار بیفتد، ممکن است دچار سکته شده‌باشید. سکته زمانی رخ می‌دهد که جریان خون در مغز دچار اختلال شود. ممکن است این به دوبینی، دید تاریک، یا از دست دادن کامل بینایی در یک یا هر دو چشم منجر شود.

۶. تاری دید هنگام نگاه کردن به صفحه‌نمایش

این نشانه را به سادگی به حساب خستگی نگذارید. ممکن است شما سندروم بینایی کامپیوتر داشته‌باشید، که ناشی از دشواری تمرکز روی صفحه‌نمایش‌هایی با کنتراست پایین است. این خستگی چشم می‌تواند به ماهیچه‌های چشم آسیب بزند.

۷. خشکی چشم

اگر همیشه در چشم‌هایتان احساس ناراحتی و خارش می‌کنید، شاید مشکلی وجود دارد. ممکن است فقط ناشی از بد کار کردن مجراهای اشک باشد. با این حال، خشکی چشم گاهی می‌تواند نشانه‌ی آرتروز باشد.

۸. مردمک بزرگ

وقتی مردمک‌ها گشاد می‌شود، ممکن است تمام چشم سیاه دیده شود. این در محیط‌های تاریک باید به‌طور طبیعی اتفاق بیفتد. اگر در محیط روشن این اتفاق بیفتد، ممکن است نشانه‌ی آن باشد که یک حمله‌ی قلبی در آستانه‌ی وقوع است.

۹. ابری شدن چشم

آدم‌ها وقتی پیر می‌شوند اغلب مبتلا به آب مروارید می‌شوند. ممکن است شما در ابتدا متوجه هیچ تغییری در بینایی‌تان نشوید، اما چشم ظاهری متفاوت پیدا می‌کند. سطح چشم خاکستری، گرفته، یا تیره و تار به نظر می‌رسد. ابری شدن چشم یکی از شایع‌ترین انواعاختلالات چشم است.

۱۰. برون چشمی

بعضی آدم‌ها به‌طور طبیعی چشم‌هایی برجسته دارند، اما اگر این یک تغییر فیزیکی جدید است باید نگران باشید. آدم‌هایی که با پرکاری تیروئید دست به گریبان هستند اغلب چشم‌هایی دارند که به نظر می‌رسد بیرون از حفره‌ی چشم است.

شما راست چشم هستید یا چپ چشم ؟
بیشتر بخوانید

۱۱. زردی چشم

زرد شدن سفیدی چشم‌ها نشانه‌ی آن است که فرد صفرای اضافی دارد. این عموما علامت یرقان است، و به این معنی است که فرد دچار نارسایی کبد است.

۱۲. تاری دید با دیابت

اگر دیابت دارید باید به‌طور ویژه مراقب بینایی چشم‌تان باشید. تاری دید می‌تواند ناشی از قند خون اضافی باشد که به عصب بینایی آسیب می‌زند. این با درمان قابل برگشت است، اما اگر از آن غفلت کنید، ممکن است نهایتا نابینا شوید.

۱۳. پریدن پلک‌ها

پرش پلک زمانی رخ می‌دهد که پلک بدون دلیل به سرعت حرکت می‌کند. اگر این اتفاق مرتبا می‌افتد، می‌تواند علامت استرس، اضطراب، یا خواب خیلی کم باشد. مصرف بیش از حد کافئین یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی نیز واکنش عصبی را تحریک می‌کند.

۱۴. تغییر رنگ چشم

تغییر رنگ عنبیه‌ی چشم می‌تواند نشانه‌ی آن باشد که سلول‌های درون چشم در حال آسیب دیدن هستند. ممکن است این ناشی از تومورهای بافت عصبی، نوروفیبروماتوز، ملانومای عنبیه، یا سندروم واردنبرگ باشد.

مشاهده‌ی هر یک از این اختلالات می‌تواند نشانه‌ی هشدار دهنده‌ی یک مشکل حاد باشد. در نخستین فرصت باچشم پزشک  مشورت کنید تا فورا درمان شوید.

انتشار:

منبع: چشم پزشکی صدرا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *