در این مقاله می خواهیم بلع، مشکل بلع، راه های درمان و درمان گیاهی اختلال بلع را بررسی کنیم.
انتقال مواد غذایی یا بزاق از دهان به معده را بلع می نامند.
هر گونه اختلال در این روند منجر به مشکل بلع می شود.
هنگامی که یک فرد قاشق غذا را بر می دارد، آن را در دهان می گذارد، غذا را می جود و آن را قورت میدهد تا زمانی که آن غذا وارد معده شود، عمل بلع در حال انجام است.
در نوزادان عمل بلع کاملاً متفاوت از بزرگسالان صورت می پذیرد؛ زیرا که نوزادان با تغذیه از شیر مادر فقط عمل مکیدن (Sucking) و قورت دادن را انجام می دهند.
تا اینجا آموختیم که هر گونه اختلال در روند بلع منجر به بروز مشکل بلع می شود.
مشکل بلع از زمانی اتفاق می افتد که عضلاتی که عمل بلع را انجام می دهند، هماهنگی مناسب با یکدیگر را نداشته، دچار ضعف شدید گردند و یا دستور عصبی مناسبی از مغز دریافت نکنند.
در این زمان متخصص درمان اختلال بلع تلاش دارد تا با تقویت عضلاتی که دچار اختلال شده اند بلع مناسب را به فرد بازگرداند.
این درمان صرفاً از طریق هماهنگی عصبی_عضلانی و با تقویت عضلات، بهبود دامنه حرکت عضلات و هماهنگی عضلات با یکدیگر صورت می گیرد.
مثلا فردی که مبتلا به پارکینسون شده، قطعا جهت بهبود وضعیت بیماری داروهایی را از پزشک دریافت می کند.
اگر بیمار قادر به بلع غذا باشد، میتواند داروها را هم از راه دهان دریافت کند، اما اگر قادر به بلع غذا نباشد، نمی تواند داروها را چه بصورت شیمیایی و چه گیاهی از راه دهان میل کند.
اکثر بیمارانی که اختلال بلع دارند در بلع داروها نیز شدیداً دچار مشکل می شوند.
لذا تنها راه ما این است که عضلات دخیل در عملکرد بلع را به قدری تقویت کنیم تا بلع فرد به حالت طبیعی بازگشته و بتواند تمام مواد غذایی و داروها را از راه دهان دریافت کند که در این حالت بلع بیمار کاملا خوب شده است و نیاز به داروی گیاهی ندارد.
گاهی اوقات، برخی افراد با ما تماس گرفته و از ما می خواهند برایشان چند نوع داروی گیاهی بدون عارضه نام ببریم تا مشکل بلع بیمارشان برطرف گردد.
بهتر است بدانیم که هر نوع دارویی که برای بهبود عملکرد بلع تجویز شود، باید توسط بیمار خورده شود و یا از طریق لوله (NG-tube و PEG) به ایشان داده شود.
اگر بیمار قادر به بلع مواد غذایی باشد دیگر نیازی به دریافت دارو ندارد و اگر قادر به بلع مواد غذایی نباشد، مسلما قادر به بلع دارو نیز نمی باشد.
اگر دارو و غذا از راه لوله به ایشان داده می شود، عضلات دخیل در عملکرد بلع در اثر غذا نخوردن به قدری تضعیف می شوند که هیچ دارویی قادر به درمان این مشکل نمی باشد.
شماره تماس جهت مشاوره و دریافت نوبت: ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶
مطالب مرتبط
- بیماری اختلال بلع دیسفاژی چیست؟ دیسفاژی همان مشکل بلع یا بیماری اختلال بلع است. کسانی که اختلال بلع دارند در بلعیدن غذاهای جامد، مایعات یا آب دهان مشکل دارند. حتی ممکن است…
- درمان اختلال بلع اختلال بلع که دیسفاژی نیز نامیده می شود، می تواند در مراحل مختلفی از فرآیند بلع رخ دهد. توجه به این مراحل در درمان اختلال بلع موثر است. مرحله…
- درمان اختلال بلع علت های اختلال بلع یا دیسفاژی اختلال بلع یا دیسفاژی چیست؟ علت های متعددی دارد که در این مقاله به مهم ترین علت ها و روش های درمان اختلال بلع…
- درمان اختلال بلع در سالمندان یکی از بیماری های که سالمندان در اثر سکته مغزی ، آلزایمر ، پارکینسون و یا ALS و .. دچار آن میشوند بیماری اختلال بلع می باشد. در این…
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…