Subscribe Now
Trending News

مقالات

طب سنتی و گیاهان دارویی

درمان باد فتق در طب سنتی با روش‌های خانگی 

درمان باد فتق در طب سنتی با روش‌های خانگی

فتق که در زبان عامیانه با باد فتق نیز معروف است، به بیرون زدگی و پیش رفتگی احشا از قسمتی از بدن گفته می شود. متاسفانه در باور عامیانه باد فتق تنها به بیماری گفته می شود که در اندام های جنسی آقایان اتفاق می افتد. اطلاعات غلط در این زمینه باعث می شود تا کسانی که به فتق دچار هستند از بازگو کردن آن احساس شرم کنند. اما مهم ترین فاکتور در درمان باد فتق این است که شرایط خود را به دقت و با جزئیات برای پزشک بازگو کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری و روش های درمانش با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

درمان باد فتق

باد فتق چیست؟

بهترین راه برای تعریف این بیماری، ذکر یک مثال است. در این بیماری اعضای داخلی بدن مانند روده ها و احشا مانند یک تویوب از لاستیک بیرون زده می شوند و درد و تورم در بدن ایجاد می کنند. اگر احشا بدن به داخل این فتق ها وارد شوند باعث ایجاد پیامد های بسیاری خطرناکی می شوند و به همین دلیل است که باد فتق را باید بسیار جدی گرفت. این بیماری در آقایان بسیار شایع تر است.

آشنایی با انواع باد فتق

+ فتق ران: این فتق بیشتر در خانوم ها ایجاد می شود و در آن قسمتی از احشای داخلی از طریق ران باد می کنند.

+ فتق دور ناف: این فتق در نزدیکی ناف اتفاق می افتد و بیشتر نوزادان شیر خوار به آن مبتلا می شوند.

+ فتق بیضه: به این فتق، فتق کشاله ران نیز گفته می شود و اکثرا در مردان رخ می دهد. در این نوع از فتق، برامدگی ها بیشتر در کشاله ران و بیضه اتفاق می افتد.

آشنایی با مهم ترین خواص بابونه در طب سنتی
بیشتر بخوانید

+ فتق شکمی 

+ فتق دیافراگم

+ فتق انسزیونال: این نوع از فتق بیشتر در کسانی که عمل جراحی داشته اند و بین عضلات اتفاق می افتد.

+ فتق فمورال: این نوع از فتق در جایی که عروق لنفاوی از شکاف عبور می کند رخ می دهد و بیشتر در خانوم های باردار دیده می شود.

علت های ایجاد باد فتق

این بیماری دلایل زیادی دارد ولی می توان از شایع ترین آنها به زور زدن هنگام مدفوع، یبوست و بزرگی پروستات اشاره کرد. در زیر شما با دیگر دلایل ایجاد باد فتق آشنا می شوید.

ادامه مطلب -> کلیک کنید
سیب‌زمینی شیرین ، بهبود هضم و کنترل دیابت

+ سرفه

+ برونشیت

+ حاملگی

+ چاقی

+ سیگار کشیدن

+ آب آوردن شکم

+ وراثت

+ ژنتیک

+ وزن کم هنگام تولد

+ جراحی

به طور کلی می توان گفت که هر علتی که فشار داخل شکم را بالا برود و فاسیا را پاره کند، منجر به ایجاد باد فتق می شود.

نشانه های باد فتق

برای درمان باد فتق بهتر است که هر چه سریع تر آن را تشخیص بدهیم. نشانه های این بیماری تقریبا واضح است و هر کسی می تواند متوجه آن بشود. ما در زیر شما را با برخی از مهم ترین نشانه های این بیماری آشنا می کنیم:

+ احساس درد در کشاله های ران و شکم هنگام بلند کردن اجسام

+ مشاهده توده های بادکنکی در بیضه ها و ران که بعد از لمس کردن دچار درد شدید می شود.

+ احساس خستگی بدون علت

+ یبوست

پیشگیری از باد فتق

درمان باد فتق پروسه پیچیده و درداوری دارد پس بهتر است که با رعایت کردن بعضی از نکات از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنیم.

مزاج موقعیت‌ ها و مکان های مختلف زندگی
بیشتر بخوانید

+ کنترل وزن و جلوگیری از چاقی

+ عدم استفاده از الکل و سیگار

+ درمان بیماری های مزمن ریوی

+ احتیاط کردن در حین بلند کردن اجسام سنگین

+ استفاده از میوه ها و سبزی ها برای جلوگیری از یبوست

+ ورزش کردن

درمان باد فتق

بهترین راه برای درمان باد فتق جراحی می باشد. این جراحی ها می توانند به دو صورت باز و بسته انجام شوند. این عمل ها معمولا سنگین می باشند و به همین دلیل افراد مسن از روش های دیگر استفاده می کنند. ما در زیر شما را با برخی از دارو های گیاهی برای درمان باد فتق آشنا می کنیم.

تخم شوید

یکی از بهترین مواد برای درمان باد فتق در طب سنتی استفاده از تخم شوید می باشد. این روش برای اولین بار در کتاب های حکیم محسن رزاق نوشته شده بود و سپس تمام اطبای طب سنتی از آن استفاده می کردند. در این روش شما باید مقداری تخم شوید را بو بدهید و سپس وقتی که قهوه ای شد آن را بکوبید و در مقداری سرکه سیب مخلوط و سپس از آن میل کنید.

ادامه مطلب -> کلیک کنید
70 روش کاهش فشار خون با گیاهان دارویی و روشهای خانگی

شیرین بیان

از شیرین بیان بیشتر برای درمان باد فتق شکم استفاده می شود چرا که این ماده بر روی دیواره های معده و مری تاثیر می گذارد. برای استفاده از شیرین بیان باید آن را کوبیده و از سپس درون یک ظرف شیری بریزید و از آن هر روز استفاده کنید. بهتر است کسانی که به بیماری های گوارشی دچار هستند این روش را انتخاب نکنند.

لیست فواید بی نظیر گیاه عشقه
بیشتر بخوانید

گل ختمی

گل ختمی نیز از دیگر دارو های پیشنهادی برای درمان باد فتق می باشد که سال ها است توسط پزشکان استفاده می شود. گل ختمی می تواند ترشح اسید معده را کاهش بدهد و بر روی ترمیم فاسیا تاثیر بگذارد. بدین منظور باید ریشه گل ختمی را در آب جوش بریزید و بعد از 15 دقیقه محلول بوجود آمده را با سرکه سیب مخلوط کنید و سه بار در روز بعد از وعده های غذایی میل کنید.

ریشه زنجبیل

درمان باد فتق

ریشه زنجبیل نیز از جمله دارو های مفید برای درمان باد فتق می باشد. ریشه زنجبیل می تواند درد های شکم را کاهش دهد و جلوی ترشح اسید معده را بگیرد و از آسیب رساندن به دیواره های مری و معده جلوگیری کند. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که استفاده بیش از اندازه زنجبیل باعث آسیب رساندن به معده شما می شود.

بابونه

استفاده از چای بابونه به کاهش درد های شما کمک می کند و همچنین می تواند از تولید اسید معده جلوگیری کند. پزشکان طب سنتی عقیده داشته اند که مصرف روزانه چای بابونه راحت ترین راه برای رفه باد فتق می باشد.

آب هویج

در هویج نیز ترکیبات بسیار مفیدی برای کاهش تورمات و کاهش التهابات دیواره های معده وجود دارد که می تواند به شما در درمان این بیماری کمک کند. بهتر است که در هر روز یک لیوان آب هویج تازه میل کنید.

منبع: https://asanteb.com

4/5 ( 8 نظر )
برچسب ها

خواص بابونه خواص زنجبیل رفع باد فتق

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *