جلبکها خانوادهای بزرگ از گیاهان آبزی هستند که یکی از مهمترین اعضای آنها جلبک دریایی میباشد. این گونه معمولاً بسیار بزرگ و قابل دیدن هستند. در بیشتر دریاها و دریاچههای بزرگ مانند کاسپین، این جلبکها یافت میشوند. جلبکهای دریایی در دو نوع سبز و قهوهای دسته بندی میشوند. سبزها را میتوان در قسمتهای کم عمق دید و قهوهای ها نیز در آبهای عمیقتر زندگی میکنند. برای سالها کسی از خواص و ویژگیهای درمانی جلبک اطلاعی نداشت. دانشمندان در قرن اخیر تحقیقات زیادی را در این مورد انجام دادهاند که ما در این مقاله شما را با نتایج برخی از مهمترین آنها آشنا میکنیم.
خواص جلبک دریایی
جلبک دریایی حاوی انواع گستردهای از اجزای ارتقاء دهنده سلامت در مقایسه با اکثریت سایر مواد غذایی گیاهی و حیوانی موجود در زمین است. این ماده یک منبع غنی از مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، کلسیم، مس، پتاسیم، سلنیوم، روی، ید و آهن محسوب میشود. علاوه بر این، طیف گستردهای از آنتی اکسیدان های قدرتمند و فیبرهای رژیمی نیز در جلبک دریایی یافت میشود. ویتامینهای موجود در جلبک دریایی ویتامین A، B، C، E و ویتامین K هستند. تحقیقاتی که توسط محققان ژاپنی انجام شده نشان میدهد جلبک دریایی نه تنها دارای چربی کمی است، بلکه حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و تمام اسیدهای آمینه ضروری برای بدن نیز میباشد. شما با کمتر مادهای رو به رو میشود که همچنین طیف گستردهای از مواد ضروری را در خود داشته باشد.
مبارزه با سرطان
جلبک دریایی حاوی عوامل مبارزه با سرطان است که ممکن است در درمان تومورها و سایر شرایط سرطان مانند سرطان کولون و لوسمی سودمند باشد. جلبک دریایی قهوهای مانند جلبک دریایی، wakame و kombu حاوی گلیکوپروتئین و پلی ساکاریدهای سولفاتیک به نام فوکودین هستند که دارای خواص ایمنی محرک، ضد ویروسی و ضد سرطان میباشند. مطالعات انجام شده در زمینه اثربخشی جلبک دریایی در معرض سرطان سینه نتایج قابل توجهی را در کاهش تولید هورمونهای ترویج سرطان، از جمله استروژن نشان دادهاند، و توانایی مهار پرکاری سلولهای سرطانی بدخیم را دارند. دانشمندان امید زیادی دارند تا به وسیله جلبک دریایی موفق به مهار سرطان سینه شوند.
منبع غنی ید
جلبک دریایی یک منبع غنی از ید است که مقدار زیاد آن را از آب دریا جذب میکند. ید یک ماده غذایی حیاتی برای رشد مناسب برای همه گروههای سنی است. این عنصر برای تنظیم نرمال عملکرد تیروئید، که شامل مغز و غده هیپوفیز است، ضروری میباشد. هورمون تیروئید نقش مهمی در پروسه میلینینگ سیستم عصبی مرکزی نوزاد دارد. کمبود ید در بدن میتواند منجر به اختلالاتی نظیر بزرگ شدن تیروئید یا گواتر، کم کاری تیروئید و عقب ماندگی ذهنی شود. ید در بارداری و تغذیه با شیر مادر برای رشد طبیعی سلولهای مغزی کودک نیز بسیار حیاتی است. کمبود در این دورهها یا دوران کودکی میتواند منجر به رشد فکری ضعیف و رشد غیرطبیعی مغز شود.
جلوگیری از چاقی
تحقیقات علمی نشان داده است که جلبک دریایی خوراکی اثرات ضد چاقی دارد. ترکیب فوکوکسانین موجود در آن به کاهش میزان تجمع چربیها و به کم کردن وزن کمک میکند. با توجه به توانایی آن برای ترویج اکسیداسیون چربیها، از جلبک دریایی در ساخت قرصهای رژیم غذایی و قرصهای باندینگ معده استفاده میشود. این قرصها باید همیشه پس از مشورت با یک متخصص پزشکی در نظر گرفته شود. امروزه ثابت شده که چاقی میتواند عامل اصلی ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی باشد.
کمک به هضم
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم در این جلبکها مقادیر قابل توجه ای فیبر رژیمی وجود دارد. متخصصان باور دارند که فیبرهای رژیمی یکی از مواد غذایی هستند که تأثیر شگرفی بر روی سلامت دستگاه گوارش میگذارند. جالب است بدانید که مصرف فیبر باعث میشود تا حرکت مواد غذایی در لولههای گوارشی راحتتر صورت بگیرید. این موضوع میتواند از جلوگیری به ابتلا به یکی از رایجترین بیماریهای گوارشی یعنی یبوست کمک کند. همچنین در سالهای اخیر ثابت شده که مصرف فیبرها به بهبود فعالیت باکتریهای مفید روده منجر میشوند.
تقویت سلامت چشم
اثر ضد التهابی التهابی فوکوکسانین موجود در جلبک دریایی، نتایج دلخواه را در پیشگیری از آب مروارید نشان داده است. این بیماری یکی از رایجترین مشکلات بینایی است که در 25 درصد افراد دنیا رخ میدهد. همچنین در جلبک دریایی ویتامین A وجود دارد که سلولهای چشمی شما را از شر آسیبهای رادیکالهای آزاد در امان نگه میدارد. به همین دلیل است که مصرف جلبک دریایی به پیشگیری از دژنراسیون ماکولا کمک میکند.
منبع: https://asanteb.com
خواص گیاهان دارویی کاهش وزن مبارزه با سرطان
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…