Subscribe Now
Trending News

مقالات

دندانپزشکی

ایمپلنت های دندان – جایگزین کردن دندان از دست رفته 

ایمپلنت های دندان – جایگزین کردن دندان از دست رفته

اگر یک یا چند تا از دندان هایتان از دست رفته است، چند راه برای جایگزین کردنشان وجود دارد. راهی که می توانید به جای بریج و دندان های مصنوعی در پیش بگیرید، ایمپلنت های دندان است. ایمپلنت ها به عنوان جایگزینی برای ریشه دندان از دست رفته استفاده و تکیه گاه قطعه مصنوعی دندان می شوند. این درمان راحت است و بسیار شبیه به دندان طبیعی به نظر می رسد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان ریشه ی مصنوعی است که از فلز تیتانیوم ساخته شده است. این قطعه وارد استخوان آرواره می شود تا جای ریشه دندان طبیعی را بگیرد. یک دندان جایگزین مصنوعی به ایمپلنت متصل می شود. ایمپلنت به عنوان تکیه گاهی برای نگه داشتن دندان جایگزین عمل می کند.

چه کسی فرآیند درمان را انجام می دهد؟

اگر قصد گذاشتن ایمپلنت را دارید، دندانپزشک معالج ممکن است شما را به متخصصی ارجاع دهد که معلومات بیشتری در این حوزه دارد. متخصصینی که درمان ایمپلنت را انجام می دهند، پریودنتیست ها و جراحان دهان یا فک و صورت هستند که با عنوان جراحان دهان و دندان هم شناخته می شوند.

متخصصینی که تاج دندان، بریج و بخش های مصنوعی را بر روی ایمپلنت ها قرار می دهند، متخصص پروتز دندانپزشکی نامیده می شوند.

چه کسی می تواند از ایمپلنت دندان استفاده کند؟

اگر از سلامت بدنی خوبی برخوردار هستید، و لثه های سالمی دارید و استخوان آرواره تان برای نگه داشتن آرواره تان کافیست، ممکن است که ایمپلنت دندان گزینه مناسبی برایتان باشد.

اگر استخوان آرواره تحلیل رفته باشد یا اینکه به طور طبیعی رشد نکرده باشد، ممکن است که بتوانید با پیوند استخوان، آن را تقویت کنید. پیوند استخوان راهیست که استخوان های جدیدی را به آرواره تان اضافه می کند. دندانپزشک یا متخصص معالج شما در صورت امکان انجام پیوند استخوان، شما را در جریان قرار خواهند داد.

تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان
بیشتر بخوانید

درمان ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

  • – دندانپزشک یا متخصص دندانپزشکی به دقت دهان شما را معاینه کرده و با گرفتن عکس های رادیولوژی از سر، فک و دندان های شما تشخیص می دهد که آیا ایمپلنت دندان برایتان مناسب است یا خیر.
  • – در اولین مرحله جراحی، دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت دندان را درون استخوان آرواره شما زیر بافت لثه قرار می دهد. سپس بافت لثه بخیه زده می شود و چنان که زخم آن بهبود میابد، ایمپلنت به استخوان ترکیب شده و به لثه متصل می شود. جریان بهبود می تواند تا چند ماه طول بکشد.
  • – در طول مرحله دوم جراحی و زمانی که بافت دهان بهبود یافته است، دندانپزشک یا متخصص پایه ای را به ایمپلنت متصل می کند. پایه (abutment) قطعه ایست که دندان جایگزین را به ایمپلنت متصل می کند. در برخی موارد ممکن است مرحله اول و دوم جراحی ایمپلنت در یک جلسه انجام بگیرند.
  • – دندان جایگزین مصنوعی ساخته شده و دندانپزشک یا متخصص آن را به پایه متصل می کند. ممکن است چند جلسه طول بکشد تا دندان جایگزین به درستی روی پایه قرار بگیرد.
  • – زمانی که چند دندان یا همه دندان هایتان را جایگزین می کنید، بریج ثابتی به ایمپلنت دندانی متصل می شود. بریج قطعه ای ترمیمی برای دندان است که با پوشاندن منطقه بدون دندان، جایگزین یک یا چند دندان از دست رفته می شود. بریج توسط ایمپلنت های دندان در هر سمت منطقه دندان های از دست رفته محکم در جای خود نگه داشته می شود.
ارتودنسی دیمون (براکت خود لیگاچور )
بیشتر بخوانید

blankایمپلنت دندان در استخوان آرواره قرار می گیرد.

blank

پایه به ایمپلنت متصل می شود.
پایه دندان مصنوعی را به ایمپلنت متصل می کند.

blank

دندان مصنوعی به پایه متصل می شود.
قرار دادن مناسب دندان مصنوعی ممکن است چندین جلسه طول بکشد.

blank

بریج ثابتی برای جایگزین کردن یک یا چند دندان به ایمپلنت متصل می شود.

blank

بریج ثابت برای جایگزین کردن همه دندان ها به ایمپلنت منصل می شود.

مراقبت از ایمپلنت دندان

به دلیل اینکه ایمپلنت دندان در استخوان آرواره قرار می گیرد، دندان مصنوعی جایگزین متصل به آن مشابه دندان طبیعی به نظر رسیده و عمل می کند. همانند دندان طبیعی، ایمپلنت ها هم باید با استفاده از مسواک و نخ دندان تمیز نگه داشته شوند. دندانپزشک معالج مراحل صحیح تمیز کردن ایمپلنت را به شما نشان خواهد داد. مراجعه منظم به دندانپزشک بسیار مهم است تا دندانپزشک شما بتواند از مناسب بودن بایت دندان ها و شل نشدن ایمپلنت مطمئن شود.

چه چیز های دیگری در این زمینه باید بدانم؟

  • – چندین نوبت مراجعه به متخصص دندانپزشکی تا زمان تمام شدن همه مراحل الزامی است.
  • – در طول سالیان آینده جلسات معاینه ای برنامه ریزی می شود تا دندانپزشک شما مطمئن شود که ایمپلنت ها به خوبی کار می کنند.
  • – شما باید به خوبی از ایمپلنت ها مراقبت کنید.
  • – ایمپلنت ها می توانند هزینه بیشتری نسبت به دیگر روش های جایگزینی دندان داشته باشند و توسط بیمه دندانپزشکی هم پوشش داده نشوند. ولی در بیشتر موارد برخلاف دیگر روش های جایگزین کردن دندانها، شما تنها یک بار برای این کار هزینه می کنید.
  • – مشکلات احتمالی که با وجود نادر بودن به دلیل ایمپلنت های دندان به وجود می آیند، شامل خونریزی، عفونت، بی حسی یا صدمه به ماهیچه یا سینوس نزدیک هستند. در برخی موارد ممکن است که ایمپلنت به دلیل ترکیب نشدن با استخوان موفقیت آمیز نباشد.
کاربرد فنر فورسس (فورسوز) برای مرتب کردن دندانها در ارتودنسی
بیشتر بخوانید

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *