مکیدن انگشت یا پستانک در نوزادان و کودکان بزرگتر، کاملاً طبیعی است و به آنها کمک می کند بر اضطراب غلبه کرده و احساس راحتی داشته باشند. با این حال اگر این عادت، مدت زمان طولانی ادامه پیدا کند باعث آسیب دیدن دندان ها و دهان میشود .
چرا کودکان انگشت خود را میمکند؟
کودکان از بدو تولد احساس نیاز به مکیدن دارند و این غریزه که برای مکیدن سینه مادر به وجود آمده است در همه کودکان با تمایل به مکیدن اشیا و هر چیز پیرامون خود، مشخص می شود.
پس از حدود ۶ ماهگی تمایل به مکیدن انگشت کاهش مییابد اما بسیاری از کودکان همچنان برای احساس آرامش یا خوابیدن به مکیدن انگشت ادامه می دهند. هنگامی که کودک بزرگتر میشود، ممکن است در زمان هایی که احساساتی مانند خشم، بیقراری، وحشت یا خستگی را تجربه میکند انگشت خود را بمکد.
از حدود سه سالگی کودکان به تدریج عادت انگشت مکیدن را کنار می گذارند اما کودکانی که این عادت را ادامه می دهند و پس از پنج سالگی همچنان انگشت یا پستانک میمکند ممکن است دچار مشکل عاطفی یا هیجانی باشند. با مکیدن انگشت از ۵ سالگی سلامت دهان و دندان به خطر می افتد.
عوارض مکیدن انگشت چیست؟
انگشت مکیدن یا پستانک مکیدن باعث می شود به دندان هایی که در حال رشد هستند، فشار وارد شود. مکیدن انگشت خواه شدید باشد یا خفیف، باعث نامرتب شدن دندانها و نیاز به درمان های دندانپزشکی ارتودنسی می شود.
مکیدن انگشت پس از بیرون زدن دندان ها حتی می تواند باعث عفونت گوش میانی و گاهی اوقات نیاز به عمل جراحی برای حل این مشکل شود.
اگر فرزند شما در سنین زیر پنج سال انگشت خود را می مکد احتمالاً جای نگرانی نیست. توجه داشته باشید کودک در هر سنی اگر مشکل تکلم یا مشکل دندانپزشکی دارد یا انگشتهایش به واسطه مکیدن، پینه بسته است باید او را به پزشک نشان بدهید. بخشی از عوارض بلند مدت مکیدن انگشت پس از پنج یا شش سالگی عبارتند از:
- جلو راندن دندان های جلویی که ممکن است باعث اوربایت یا آندربایت شود
- شل صحبت کردن به علت تاثیر مکیدن انگشت بر موقعیت استخوان های فک
- عفونت های ناشی از مکیدن میکروب های انگشت و تاثیر آن بر بدن
- تغییر سقف دهان یا حساس شدن آن
با کودکی که انگشت خود را میمکد چگونه رفتار کنیم؟
- یادتان باشد هرگز کودک را به خاطر عادت مکیدن انگشت یا پستانک سرزنش نکنید چرا که باعث استرس بیشتر و تشدید این عادت می شود
- به کودک توضیح بدهید چرا باید این عادت را کنار بگذارد و عواقب بلند مدت آن چیست
- منشاء استرس کودک را شناسایی کنید تا عامل اصلی نیاز به مکیدن انگشت برطرف شود
- هنگامی که کودک شروع به مکیدن انگشت می کند سعی کنید حواس او را به چیز دیگری پرت کنید
مطالب مرتبط
آخرین مقالات
علت التهاب مغزی + تشخیص و درمان
التهاب مغزی چیست التهاب مغز یا آنسفالیت عموماً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری که معمولاً به عنوان «تب مغزی» نیز…