Subscribe Now
Trending News

مقالات

طب سنتی و گیاهان دارویی

روغن چریش و مزایای استفاده از آن 

روغن چریش و مزایای استفاده از آن

چریش نوعی درخت است که به خانواده سنجد تلخیان تعلق دارد. از دیگر نام‌های این درخت می‌توان به نیم Neem هم اشاره کرد. تحقیقات نشان می‌دهد که این درخت بومی کشورهایی مانند میانمار و بوتان است. البته شما می‌توانید با این درخت در قسمت‌های غربی بلوچستان نیز آشنا شوید. از این درخت محصولاتی فراوانی به دست می‌آید که یکی از مهم‌ترین آنها روغن چریش می‌باشد. برای درست کردن این روغن از میوه و دانه‌های این درخت استفاده می‌شود. مشاهدات حاکی از این است که پزشکان طب سنتی در شرق آسیا برای هزاران سال از روغن چریش برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌کردند. به همین دلیل است که ما در این مقاله شما را با برخی از خواص مهم این روغن آشنا می‌کنیم.

روغن چریش

خواص روغن چریش

همان گونه که اشاره کردیم، این روغن استفاده‌های فراوانی در طب سنتی دارد. علاوه بر این روغن، برگ چریش نیز خواص و فواید درمانی گسترده‌ای دارد. بر روی این روغن آزمایش‌های زیادی صورت گرفته که نتایج نشان می‌دهد در آن دو ترکیب آنتی اکسیدانی بسیار قوی و کمیاب به اسم‌های Nimbin و Azadirachtin وجود دارد. این آنتی اکسیدان‌ها باعث می‌شوند تا به این روغن فواید آنتی سپتیک، ضد قارچی، ضد تب و آنتی هیستامینی را نسبت بدهند. با توجه به نوع تقطیر و استخراج، این روغن در رنگ‌های قهوه‌ای، سبز و قرمز متفاوت می‌باشد.

سلامت مو

برای سال‌ها این روغن به عنوان یکی از برجسته‌ترین و اصلی‌ترین شوینده‌های سر در کشورهای آسیای شرقی شناخته می‌شده است. دانشمندان باور دارند که اسیدهای چرب موجود در این روغن می‌توانند به نرم شدن موهای شما کمک کنند. علاوه بر این، خواص ضد قارچی و ضد باکتری چریش باعث می‌شود تا شما از شر مشکلاتی مانند شپش و شوره سر در امان بمانید. در سال 2010 آزمایشی صورت گرفت که در طی آن 50 نفر که دچار ریزش مو بودند، در معرض استفاده از این روغن قرار گرفتند. بعد از یک دوره یک ماهه، بیش از 90 درصد این افراد گزارش دادند که ریزش موی آنها به شدت کمتر شده است.

ادامه مطلب -> کلیک کنید
خرنوب چیست و چه خواص درمانی دارد؟

سلامت پوست

استفاده از این روغن می‌تواند به روش‌های مختلفی به سلامت پوست کمک کند. بر اساس آنچه در بالا گفته شده، خواص ضد باکتری و ضد قارچی آن قادر هستند تا پوست شما را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها در امان نگه دارند. جالب است بدانید که این روغن می‌تواند بیش از 150 گونه مختلف از باکتری‌ها را بکشد. علاوه بر این، خواص ضد التهابی آن باعث می‌شوند تا مشکلات رایجی مانند آسیب‌های نور خورشید، چین و چروک، لکه‌های سن و آکنه به شدت کاهش پیدا کنند. در حال حاضر محصولات بهداشتی آرایشی زیادی را با استفاده از عصاره این روغن تهیه می‌کنند.

لیست فواید بی نظیر گیاه عشقه
بیشتر بخوانید

سم زدایی بدن

روغن چریش

شما در طول روز فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهید که بسیاری از آنها باعث ورود سموم و آلودگی به بدنتان می‌شوند. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به استفاده از لوازم آرایشی، مصرف خوردنی‌های فراوری شده و استشمام هوای آلوده اشاره کرد. این روغن به شدت دیورتیک می‌باشد. این بدان معنی است که مصرف آن باعث افزایش ادرار می‌شود. اما ادرار چگونه می‌تواند به سم زدایی کمک کند؟ جالب است بدانید که بیش از 35 درصد از محتویات ادرار را آلودگی و سموم تشکیل داده‌اند که برجسته‌ترینشان اسید اوره می‌باشد.

ادامه مطلب -> کلیک کنید
آشنایی با خواص درمانی گیاه لوئی

افزایش اشتها

دانشمندان باور دارند که فرایند افزایش وزن به شدت سخت‌تر از کاهش آن می‌باشد. معمولاً افراد بدین منظور از مکمل‌های مختلف و داروهای اشتها آور استفاده می‌کنند که برخی از آنها می‌توانند عوارض جانبی گسترده‌ای داشته باشند. در گذشته از این روغن برای کسی که دوران نقاهت پس از جراحی یا یک بیماری سخت را طی می‌کرده، تجویز می‌کرده‌اند چرا که مصرف آن به شدت اشتها را افزایش می‌دهد. دانشمندان تحقیقاتی در این مورد انجام داده‌اند که نشان می‌دهد مصرف روغن چریش به افزایش ترشح گرلین (هورمون گرسنگی) منجر می‌شود.

بهبود سلامت قلب

در این روغن اسیدهای چربی مانند اسید آلفا لینولنیک، اسید لینولئیک و اسید اولئیک، و نیز اسید پالمتیک و استریک اسید وجود دارد. در مقادیر مناسب، این چربی‌ها برای بدن ضروری هستند و حتی می‌توانند به تعادل سطح کلسترول استاندارد در بدن کمک کنند. مشاهدات حاکی از این است که مصرف روغن چریش باعث کاهش ضربان قلب، کاهش کلسترول و کاهش التهاب در رگ‌های خونی می‌شود. این موضوع شما را در مقابل مشکلات خطرناکی مانند آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی در امان نگه می‌دارد.

آلو بخارایی و بررسی برخی از خواص مهم آن
بیشتر بخوانید

منبع: https://asanteb.com

0/5 ( 0 نظر )
برچسب ها

خواص گیاهان دارویی سلامت پوست سلامت قلب

منبع مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *